Andrea Pirlo uvjeren da ostaje trener Juventusa, ali u ponedjeljak bi već mogao pakovati kofere
Foto - EPA

Sve će biti poznato jako brzo

Andrea Pirlo uvjeren da ostaje trener Juventusa, ali u ponedjeljak bi već mogao pakovati kofere

M. Šljivak

Andrea Pirlo uvjeren je kako će i naredne sezone biti trener Juventusa.

On je nakon utakmice finala Kupa Italije i pobjede nad Atalantom rekao kako ostaje u klubu.

"Ostat ću u Juventusu. Ovdje sam sa zadatkom, volim fudbal, ali na kraju će rukovodstvo kluba odlučiti. Ja bih volio ostati trener. Igrači su potpuno uz mene. Zaljubljen sam u ovaj klub", poručio je Pirlo.

Međutim, njegova budućnost u torinskom klubu je pod znakom pitanja. Tuttosport navodi da rukovodstvo Juventusa još uvijek razmišlja šta će učiniti i da će odluka biti saopštena već u ponedjeljak.

Pirla bi rado vidjeli na klupi barem još jednu sezonu. Međutim, loše igre u prvenstvu i činjenica da bi Juve mogao ostati bez mjesta u Ligi prvaka, nikako ne idu u prilog 42-godišnjem treneru.

Moguće je da će mu posao spasiti eventualni plasman u Ligu prvaka. Za to je Bianconerima potreban kiks Napolija ili Milana u posljednjem kolu Serije A i to bi moglo odrediti Pirlovu sudbinu.

Nekoliko trenera se već uveliko povezuju sa Juventusom. Najzvučnija imena su Max Allegri i Zinedine Zidane, a tu su još Simone Inzaghi i Gennaro Gattuso.

Navijači Stare dame rado bi vidjeli Allegrija ili Zidanea na klupi svog tima i poprilično su bijesni što se u vezu sa klubom uopšte dovodi ime aktuelnog trenera Napolija i velikog neprijatelja Gennara Gattusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je Juventus vodio u 51 utakmici ove sezone. Ostvario je učinak od 33 pobjede, 10 neriješenih rezultata i osam poraza.

Pored trofeja Kupa Italije osvojio je i trofej Superkupa, pa se može pohvaliti da je u svojoj prvoj sezoni kao glavni trener osvojio dva trofeja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
Dva trofeja koja nemaju tezinu ako nisi osvojio Scudetto ili se bar plasirao u CL. Igra je nula. Zidane i Allegri su imena za Juve. Neka se uci u Empoliju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi