Pojavio se klub koji želi kupiti Griezmanna i ponudom će staviti Barcelonu na iskušenje

Da li će Laporta to prihvatiti?

Pojavio se klub koji želi kupiti Griezmanna i ponudom će staviti Barcelonu na iskušenje

E. Čaušević

Antoine Griezmann igra najbolju sezonu u dresu Barcelone otkako je na ljeto 2019. godine stigao iz Atletico Madrida.

Ovaj 30-godišnji francuski napadač potpisao je s Barcelonom ugovor do ljeta 2024. godine i stigao je kao veliko pojačanje, ali mnogi smatraju da baš i nije opravdao očekivanja.

Barcelona je za Griezmann izdvojila čak 120 miliona eura i od njega se mnogo očekivalo, ali se našao na meti kritika nakon prve sezone. Ipak, ove sezone Griezmann pruža dosta bolje partije, ali je činjenica da ne igra na nivou na kojem je bio u Atleticu.

Griezmann je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima za Barcelonu odigrao 50 mečeva i uspio je postići 19 golova i dodati još 12 asistencija.

Joan Laporta najavio je da će ovog ljeta napraviti velike promjene u igračkom kadru Barcelone i da će većina ovih igrača biti na transfer listi. Navodno, na prodaju će biti i Griezmann kako bi se pokušao skupiti novac za neko zvučno pojačanje.

Sigurno je da Barci neće biti teško prodati Griezmanna jer se radi o odličnom napadaču, ali je jasno da neće zaraditi ni približno toliko novca kao što su izdvojili za njegov dolazak.

Danas su mediji u Italiji objavili da je interes za Griezmanna pokazao Juventus koji će pokušati dovesti Francuza ukoliko on zaista bude na prodaju.

Navodno, Griezmann je prvi na listi želja Stare dame i on će biti glavna meta pogotovo ukoliko Cristiano Ronaldo ovog ljeta odluči da napusti klub iz Torina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da Juventusu trebaju pojačanja jer su ove sezone podbacili na skoro svim poljima, ali je pitanje koliko će novca imati na raspolaganju kada je u pitanju ljetni prelazni rok.

Katalonski Sport objavio je da bi Juve mogao izdvojiti oko 65 miliona eura za Griezmanna što je dosta manje nego što Barcelona očekuje. Međutim, nije nemoguće da ga na kraju puste za tu cifru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Nije kompatibilan sa Mesijem, bolje da ga prodaju...
2 0
Kenotala
Kakve idiotske poteze su povukli u ove 2-3 godine i ovo je vrlo moguce, kakav crni Grizman...prvo potjerati Ramseya, Bernardeschia i slicne promasaje pa onda traziti pojacanja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi