A tek njegova reakcija...

Navijač dobacio Alabi: "Bolje bi ti bilo da radiš na bauštelu nego da igraš sa Viniciusom"

S. Grebović

Već mjesecima traje hajka oko transfera Davida Alabe u Real Madrid, a čini se da se toj sapunici polako bliži kraj.

Epilog je manje više poznat. David Alaba će od ljeta postati novi stanovnik Madrida.

Austrijanac je u redove bavarskog giganta stigao još 2007. godine kao omladinac, te je ostavio dubok trag u Bayernu, ali je odlučio da je vrijeme da nađe novi izazov u svojoj karijeri. Njegov ugovor s Bayernom ističe na kraju narednog mjeseca.

Talijanski novinarski mag Fabrizio Romano je otklonio sve dileme oko njegove budućnosti.

"Alaba je potpisao prvi dio ugovora s Real Madridom i tu je sve kompletirano. U klub stiže kao slobodan igrač. Zvanična potvrda će biti na kraju sezone kada će sva dokumentacija biti potpuna", saopštio je Romano na Twitteru.

Toga su postali svjesni i navijači Bayerna kojima je bez sumnje žao što njihov tim ostaje bez ovog puzdanog beka. 

Tako je jedan od navijača Bavaraca došao na trening svog kluba kako bi pozdravio i između ostalih Alabu, te mu dobacio: Alaba, ako se želiš igrati s Viniciusom, radije radi sa mnom na baušteli", nakon čega se ovaj pošteno nasmijao.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Alaba je još kao klinac napustio Beč jer je u Bayern stigao 2007. godine kada je imao svega 14 godina. No, nakon toga odlučio je da je vrijeme za promjenu i čini se da za njega trenutno nema većeg izazova od odlaska u Kraljevski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Reprezentativac Austrije je u dosadašnjoj karijeri odigrao čak 425 utakmica za Bavarce i uspio je postići 33 gola uz 52 asistencije. Pored Bayerna jednu sezonu proveo je na posudbi u Hoffenheimu.

Za selekciju svoje zemlje je odigrao 79 utakmice na kojima je postigao 14 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.