Salihamidžić na udaru kritika: Bild objavio kako je "bacio" 11 miliona eura ove sezone

Douglas Costa završava neslavnu posudbu

Salihamidžić na udaru kritika: Bild objavio kako je "bacio" 11 miliona eura ove sezone

E. Čaušević

Brazilski fudblaer Douglas Costa u narednim danima trebao bi ozvaničiti svoj povratak u Gremio.

Costa je trenutno na posudbi u Bayernu iz Juventusa, ali je svima jasno da neće ostati u minhenskom klubu na kraju ove sezone.

Iz Bayerna su mu dali dopuštenje da napusti klub i prije isteka posudbe jer ne mogu računati na njega zbog povrede. Povrede su ove sezone sve pokvarile Costi i Bayernu jer je od dolaska iz Juventusa uspio odigrati samo 22 utakmice i zabiti jedan gol.

Nedavno je zadobio novu povredu nakon čega je odlučio da se vrati u Brazil kako bi bio sa svojom porodicom. No, ubrzo nakon toga pojavile su se priče da se Costa ne želi vraćati u Evropu i da mu je želja da se vrati u Gremio gdje je i počeo svoju karijeru.

Njemački mediji večeras su objavili da je Costa dogovorio s Bayernom da se može priključiti ekipi Gremija i završiti svoju posudbu u Minhenu. Ipak, još uvijek čeka zeleno svjetlo od Juventusa s kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Međutim, očekuje se da će Stara dama pristati da sporazumno raskine ugovor s njim i da će moći da potpiše za Gremio u narednim danima jer za sedam dana završava prelazni rok u Brazilu.

Oglasi

Costa bi se trebao vratiti u Minhen kako bi pokupio svoje stvari i nakon što provede nekoliko dana u karantinu imat će dozvolu da se vrati u Brazil. Očekuje se da se za dvije sedmice priključi ekipi Gremija, a za svoj bivši klub trebao bi zaigrati za nekih mjesec dana.

Ipak, ugledni Bild nije propustio priliku da ponovo kritikuje sportskog direktora Bayerna, Hasana Salihamidžića, i prozvali su ga da je napravio veoma loš potez odlukom da Douglasa Costu dovede na posudbu.

Povratak ovog 30-godišnjeg Brazilca pokazao se kao promašaj, a Bild piše da je popularni Brazzo "bacio" 11 miliona eura jer su morali za ovu sezonu pokriti platu ovog fudbalera koju ima u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored godišnje plate od 11 miliona eura Bayern je izdvojio još 250.000 eura za njegovu posudbu iz Juventusa. Zbog toga BIld kritikuje Salihamidžića i poručili su da je napravio veliku grešku dovođenjem Brazilca.

Douglas Costa je za prvi tim Gremija debitovao još 2008. godine, a dvije godine kasnije stigao je u Evropu i potpisao je za Shakhtar. Nakon pet godina u Ukrajini stigao je u Bayern za 30 miliona eura iz kojeg je dvije godine kasnije prešao u Juventus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Kritikovali ga?!?!?!?! Pa što ga ne pohvale za otkriće Davisa jer će na njemu zaraditi 150 miliona ili imati najboljeg beka narednih 15 godina. Ovo mi ne liči na švabe, ovdje se upetljao neko sa ovih prostora koji je ljubomoran na Bracu!!!
11 1
hame
11 miliona u fudbalu je smjesno u odnosu npr. na 11 miliona u malinama
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi