Više nema dileme gdje nastavlja karijeru: David Alaba potpisao za Real Madrid

Zvanična potvrda na kraju sezone

Više nema dileme gdje nastavlja karijeru: David Alaba potpisao za Real Madrid

E. Čaušević

Austrijski reprezentativac David Alaba na kraju ove sezone napustit će Bayern.

Alaba je u minhenski klub stigao još 2007. godine kao omladinac, te je ostavio dubok trag u Bayernu, ali je odlučio da je vrijeme da nađe neko novi izazov u svojoj karijeri.

Njegov ugovor s Bayernom ističe na kraju narednog mjeseca nakon čega će on postati slobodan igrač.

Međutim, čini se da je već poznato gdje će ovaj 28-godišnji defanzivac nastaviti svoju karijeru.

Naime, italijanski novinar Fabrizio Romano objavio je danas da je Alaba već potpisao prvi dio ugovora s Real Madridom, te da će sve biti kompletirano na kraju ove sezone.

"Alaba je potpisao prvi dio ugovora s Real Madridom i tu je sve kompletirano. U klub stiže kao slobodan igrač. Zvanična potvrda će biti na kraju sezone kada će sva dokumentacija biti potpuna", saopštio je Romano na Twitteru.

Ranije je objavljeno da će Alaba potpisati ugovor na pet godina, te da je već u januaru ove godine postigao dogovor s Real Madridom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj fudbaler će u kraljevskom klubu po sezoni zarađivati oko 12 miliona eura što je znatno više nego što je imao u Bayernu.

Za Alabu interes su pokazali još Barcelona i Chelsea, ali je on odmah odlučio da prihvati ponudu Real Madrida jer mu je želja da se okuša u dresu kraljevskog kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Joj novinari pa ja cuo da potpiso za Podgrmec
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi