Urađena anketa

Nijemci ne žele na Mundijal u Katar

Haris Zilić
Teme:

SP u fudbalu koje se naredne godine održava u Kataru, izazvalo je dosta reakcije u svijetu.

Njemačka je uradila zanimljivu anketu gdje je čak 65% fudbalskih fanova za to da Njemačka ne nastupi u Kataru.

Tokom radova na stadionima u ovoj azijskoj zemlji, život je izgubilo 6.500 radnika, a u Njemačkoj smatraju da je fudbal u ovom trenutku na posljednjem mjestu i da nema ništa vrijednije od ljudskih života.

Njemačka nije prva zemlja koja se pobunila  protiv oganizacije Mundijala u Kataru, ali prva su koja je zvanično izašla sa anketom gdje su se navijači oglasili.

Prvenstvo u Kataru bi trebalo biti i prvo koje će se održati krajem godine, a kvalifikacije su trenutno u toku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sudbina je neizvjesna, a nije isključeno da pod velikim pritiscima Katar i izgubi domaćinstvo.

U cijeloj priči ulogu će igrati i trenutna situacija oko pandemije koronavirusa, pa će biti zanimljivo pratiti kakva sudbina očekuje fudbalski Mundija 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.