Počele kvalifikacije za SP 2022: Na gostovanje putovali dva dana

Mundijal se održava u Kataru

Počele kvalifikacije za SP 2022: Na gostovanje putovali dva dana

Admin Čaušević

Počele su kvalifikacije za naredno Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru. 

Danas i sutra će na teren izaći 12 ekipa, a danas je odigrano prvih pet susreta i to u azijskoj zoni. Meč između Malezije i Istočnog Timura je zakazan za sutra.

Od 12 reprezentacija među kojim su Šri Lanka, Pakistan, Bangladeš i Malezija njih šest će izboriti narednu fazu kvalifikacija. Predviđeno je da se odigraju dva meča na domaćem i gostujućem terenu.

Teško je očekivati da se bilo koja od ovih selekcija nađe na Mundijalu jer se ipak radi o najslabije rangiranim selekcijama iz Azije. Međutim, svaki njihov meč piše svoju zanimljivu priču.

Tako je npr. utakmica Butan - Guam odigrana u središtu planinskog vijenca Himalaji na stadionu Changlimithang.

Fudbaleri Guama bi najradnije poželjeli da ovaj stadion nikad nije ni izgrađen jer da bi stigli do stadiona trebalo im je čak 48 sati.

Uzimajući u obzir i povratak kući te revanš zakazan za 11. juni to znači da će za pet dana odigrati dvije utakmice, a da će od sedam dana četiri provesti u avionu i autobusu.

Inače, Butan je ostvario minimalan trijumf. Bilo je 1:0, a gol odluke postigao je Tshering Dorji u 35. minuti.

U preostalim mečevima ostvareni su sljedeći rezultati: Mongolija - Brunej 2:0, Kambodža - Pakistan 2:0, Laos - Bangladeš 0:1 i Macau - Šri Lanka 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije