Katar ostaje bez Svjetskog prvenstva?
Odluka od domaćinstvu SP-a 2022. godine donijeta je prije osam godina (Foto: EPA)

Bira se novi domaćin?

Katar ostaje bez Svjetskog prvenstva?

Midhat Šljivak
Teme:

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine trebalo bi da se održi u Kataru, ali postoji velika mogućnost da im Svjetska fudbalska federacija (FIFA) oduzme domaćinstvo.

Međutim, njemački mediji tvrde kako je izgledno da će Katar ostati bez organizacije Mundijala i to zbog neregularnosti oko njihovog izbora za domaćinstvo.

Katarski fudbalski savez je navodno podmitio čelnike FIFA-e i na taj način su uspjeli dobiti organizaciju prvenstva. Iako konkretnih dokaza do sada nije bilo, Nijemci tvrde da je otvorena nova istraga i čelnici svjetske kuće fudbala će konačnu odluku o ovom slučaju donijeti u ljeto.

Također, Kataru ne ide u prilog ni činjenica da pripreme za šampionat ne idu u predviđenom planu, ali i političke tenzije sa zemljama iz regiona.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na ljeto će se međutim više znati. Postoji velika mogućnost da Katar izgubi organizaciju, a ako dođe do takve odluke, novi domaćini bi trebali biti Engleska ili SAD.

Katar je trebao održati prvo zimsko prvenstvo svijeta i planirani turnir se trebao igrati od 20. novembra do 18. decembra 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije