Iz straha odbili da igraju meč kvalifikacija!

Nevjerovatan potez

Iz straha odbili da igraju meč kvalifikacija!

Admin Čaušević

Posljednjih dana se širom Evrope igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, dok su u Aziji počele i preminarne rudne za plasman na Mundijal 2022. godine. 

Među selekcijama koje su nastupile nalaze se reprezentacije s najnižim koeficijentom na FIFA rang liste sa područja najmnogoljudnijeg kontinenta na svijetu.

U četvrtak su igrani prvi mečevi, dok su revanš mečevi zakazani za 11. juni, a jedan prema svemu sudeći neće biti odigran.

Nakon što je Makau na domaćem terenu s minimalnih 1:0 pobijedio Šri Lanku Savez te zemlje je odbio da igra revanš meč u Kolombu.

Nedavno je na Šri Lanci izvedeno nekoliko terorističkih napada te zbog straha od mogućeg atentanta Makau ne želi da igra ovu utakmicu.

FIFA je odbila zahtjev za odigravanjem susreta na neutralnom terenu, a prema pravilniku Macau bi trebao biti izbačen iz članstva krovne fudbalske institucije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi