Zeničani su nakon ispadanja iz Premijer lige prošle sezone odlukom Skupštine kluba odlučili da krenu od najnižeg ranga, te da se kroz nekoliko godina vrate u društvo najboljih klubova u našoj zemlji

Zeničani dobili trofej za prvaka i za Fair-Play tim

NK Čelik sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK završio bez poraza

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru posljednjeg 18.kola Kantonalne lige ZDK dočekali gradskog rivala tim Sportinga, te slavili nevjerovatnu pobjedu rezultatom 13:1. Zeničani su zasluženo i to bez poraza osvojili prvo mjesto u ovom rangu takmičenja, te će narednu sezonu igrati u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar.

Današnji susret bio je poseban po mnogo čemu, a posebno po tome što su sva službena lica danas bile žene. Četiri sutkinje, te delegat, a zanimljivo da su predstavnici Čelika i Sportinga također pripadnice nježnijeg spola što će sigurno ući u anale našeg nogometa.

Čelik je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist rezultatom 6:0. Golove su postizali Mahmutović 2, Šehić, Salijević, Duraković i Kolić. U drugom poluvremenu još golova u mreži gostiju. Prvo je pogodio Smriko za 7:0, a zatim je i Piljug pogodio za visokih 8:0. Do kraja utakmice Durmiš je pogodio za 9:0, te ponovo Piljug za 10:0. Do kraja utakmice još tri gola koja su postigla Šišić, Durmiš i Smriko za 13:0. U finišu utakmice i Sporting je postigao pošasni gol preko Akrapovića. Konačni rezultat na kraju bio je 13:1 u korist Čelika.

Na kraju utakmice pehar za prvaka Kantonalne lige ZDK, ali i pehar za fair-play tim u ovoj sezoni NK Čelik predali su Tarik Hadžimahmutović i Safija Mahmić ispred Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik je sezonu završio na prvom mjestu sa 50 bodova, odnosno 16 pobjeda i dva remija. S druge strane ekipa Sportinga je sezonu okončala samo sa jednim bodom.

U narednoj sezoni crno-crveni će igrati u višem rangu, odnosno Drugoj ligi-Centar, a svi navijači Čelika nadaju se da će se ovaj klub u narednom periodu vratiti u Premijer ligu BiH, odnosno u sami vrh našeg nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.