Nedeljna utakmica na Bilinom polju je posebna za cjelokupni nogomet u BiH
Duel na Bilinom polju muškim seniorskim selekcijama u nedjelju će po ženskim sutkinjama biti posebno interesantan

Čelik dočekuje Sporting

Nedeljna utakmica na Bilinom polju je posebna za cjelokupni nogomet u BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru 18. kola Kantonalne lige ZDK od 17 sati dočekati gradskog rivala ekipu Sportinga. To će biti ujedno i posljednja utakmica u ovoj sezoni u kojoj su crno-crveni dominirali, te zasluženo osvojili prvo mjesto i plasman u viši rang.

Čelik će protiv Sportinga ići na novu pobjedu s kojom bi u stilu završili sezonu bez poraza. Sporting s druge strane jedan mladi klub iz Zenice sa svim selekcijama koji napreduje iz godine u godinu želi se sa svojim mladim igračima što bolje suprotstaviti lideru na tabeli.

Zanimljivost kada je u pitanju ova utakmica jeste što su sva službena lica žene, odnosno glavna sutkinja utakmice bit će Amina Gluhić-Smriko, pomoćne sutkinje su Emina Pašalić i Medina Šut, dok je četvrti sudija Nejra Halać. Delegat utakmice je Safeta Kafaz što je svakako neobično kada su u pitanju naši tereni, posebno kada su u pitanju nogometne lige, gdje nastupaju muškarci.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Gore pomenute osobe imale su već priliku da sude brojne utakmice ženske nogometne lige, a ponekad ida budu pomoćne sudije na utakmicama nižih liga u muškoj konkurenciji. Ipak ovaj put će sigurno biti posebno i velika pohvala ide za NSZDK koji je uradio ovaj potez, odnosno delegirao ženske sudije za utakmicu u Kantonalnoj ligi ZDK za muškarce.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Boom
Osvojis portugalsku ligu i onda protiv Celika ljepota
7 0
nkcz
Emina najboljaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi