Foto - EPA

Roma odigrala neriješeno

Džeko ušao i asistirao za bod Rome

Midhat Šljivak

Roma je u posljednjem 38. kolu italijanske Serije A remizirala na gostovanju kod Spezije rezultatom 2:2.

Na oproštaju trenera Paula Fonsece Vučica je uspjela da nadoknadi dva gola zaostatka i da dođe do jednog boda.

Spezia dobro ulazi u ovaj meč. Verde je u šestoj minuti zabio za vodstvo svog tima od 1:0, a oba tima su igrala dosta otvoreno i u nastavku meča.

Bilo je dosta dobrih šansi na obje strane, a domaći tim u 38. minuti dolazi i do drugog gola. Tommaso Pobega zabio je za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Roma pokušala da osvoji barem bod.

Stephan El Shaarawy je zabio gol za 2:1 u 52. minuti, promašii su Rimljani potom nekoliko dobrih šansi, ušao je i Edin Džeko u 61. minuti i to je bio pravi potez Fonsece.

Edin je u 85. minuti susreta asistirao za Henrikha Mkhitaryana koji zabija pogodak za konačan rezultat ovog susreta od 2:2.

Podsjetimo, Romu od naredne sezone preuzima Jose Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 38. kolo:

Spezia - Roma 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.