Fonseca na kraju sezone odlučio progovoriti o sukobu s Džekom i oduzimanju kapitenske trake

Danas se oprašta od Vučice

Fonseca na kraju sezone odlučio progovoriti o sukobu s Džekom i oduzimanju kapitenske trake

Endin Čaušević

Roma danas igra u gostima protiv Spezije utakmicu u okviru posljednjeg kola italijanske Serije A.

Vučica ove sezone nije blistala i još uvijek je u borbi za mjesto koje naredne sezone vodi u kvalifikacije Evropske konferencijske lige. Roma ima dva boda više od Sassuola i jasno je da danas ne smiju kiksati.

Od rimskog kluba u ovoj utakmici oprašta se portugalski stručnjak Paulo Fonseca koji neće produžiti saradnju s Romom jer je već ranije objavljeno da će Jose Mourinho voditi ovaj tim od naredne sezone.

Fonseca je imao dosta uspona i padova u ovoj sezoni, te na kraju nije uspio da ostvari ciljeve koji mu je klub zadao pred početak sezone i odlučeno je da je najbolje da se rastanu.

Sigurno je da je jedna od najupečatljivijih stvari koja se desila ove sezone svađa s Edinom Džekom. To se desilo početkom ove godine, a tada je bh. napadač bio na izlaznim vratima Rome.

Međutim, na kraju su uspjeli da izglade svoje odnose i Džeko je ostao u Romi, ali portugalski stručnjak mu je za kaznu odlučio oduzeti kapitensku tragu.

Oglasi

Ipak, na današnjoj press konferenciji Fonseca je poručio da je s Džekom sve u najboljem redu i da su riješili probleme koje su imali.

Jedan od novinara pitao je Fonsecu da li je sukob s Džekom uticao na lošu igru u drugom dijelu sezone i pokvario atmosferu u svlačionici, a Portugalac je poručio da taj sukob nije razlog za loše igre.

"Taj sukob nije uticao na bilo šta. U svakom timu dešavaju se takve situacije i to je normalno. U zadnjoj utakmici Džeko je pokazao da smo riješili nesuglasice. To što mu je oduzeta kapitenska traka nije uzrokovalo probleme u ekipi", poručio je Fonseca.

Naime, u posljednjem meču Rome prošlog vikenda u gradskom derbiju protiv Lazija Džeko je izašao iz igre u samom finišu meča, te se pozdravio s Fonsecom i mnogi su to shvatili da su oni zakopali ratne sjekire.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, i dalje ostaje otvoreno pitanje šta će biti s Dijamantom ovog ljeta. Džeko ima ugovor na još godinu dana, ali se ponovo špekuliše da bi mogao napustiti Romu.

No, jasno je da će se više o tome znati kada obavi razgovor s Mourinhom i vidi da li Portugalac računa na njegove usluge naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prinudni
Ne igra Roma danas nego sutra
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi