Sedmica istine za Džeku, već je zakazan sastanak

Šta će biti s Dijamantom?

Sedmica istine za Džeku, već je zakazan sastanak

Admin Čaušević

Edin Džeko odlazi ili napušta Romu?! Odgovor na to pitanje bi trebao biti poznat naredne sedmice. 

Džeko je i ove sezone bio odličan u dresu Rome. Opet je prešao dvocifreni broj golova (13) i najzaslužniji je zašto je Vučica igrala u polufinalu Europa lige, međutim i dalje je njegov ostanak pod znakom pitanja.

Sarajlija je najlpaćeniji igrač Vučice, italijanski mediji spominju cifru od 7.5 miliona eura, što predstavlja veliko opterećenje za Romin budžet pa se traži prijelazno rješenje.

Il Tempo piše da će naredna sedmica biti ključna za Džekin ostanak u Rimu kada će se njegov agent Alessandro Lucci sastati sa direktorom Rome te će se razgovarati o budućnosti popularnog Dijamanta.

Rimski list navodi da bi mogla presuditi riječ Josea Mourinha. Portugalski stručnjak do sada nije zvao niti jednog igrača, a to će se desiti na kraju sezone koja u Seriji A završava predstojećeg vikenda.

Mourinho je izuzetno dobro upoznat sa igračkim kvalitetama kapitena bh. reprezentacije i neće uopšte biti iznenađenje ukoliko se odluči za ostanak 35-godišnjaka u ekipi.

Oglasi

Inače, danas s Apenina stiže vijest koja se tiče i Džekinom menadžera, Alessandra Luccija i igrača Juventusa Leonarda Bonuccija te vrbovanja drugih fudbalera.

ll Messaggero tvrdi da je tužioc Fudbalskog saveza Italije otvorio istragu protiv Bonuccija uz optužbe da je nagovarao i 'pritiskao' saigrače da promijene agenta i da pređu kod Alessandra Luccija.

Obećavao im je Lucci bolje ugovore i pozive u reprezentativne selekcije ako se odluče za njegovu agenciju i vršio je ogroman pritisak na fudbalere preko Leonarda Bonuccija.

Lucci je prije nekoliko mjeseci postao menadžer reprezentativcu Bosne i Hercegovine Edinu Džeku, a odnedavno su u njegovu World Soccer Agency pristupili Gaetano Castrovilli, Dejan Kuluševski i Gianluca Scamacca.

Pored Džeke i Bonuccija sa Luccijem sarađuju mnoga poznata imena iz svijeta fudbala. Vodi brigu o karijerima Alessandra Florenzija, Marka Pjace, Joaquina Corree, Juana Cuadrada i mnogih drugih.

To mu nije bilo dovoljno pa je preko Bonuccija vršio pritisak na određene fudbalere da prihvate njegovu ponudu kako bi on vodio brigu o njihovoj karijeri, ali na kraju se sve otkrilo i izbio je pravi skandal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Protiv Bonuccija je pokrenut postupak pred Fudbalskim savezom Italije (FIGC) i prijeti mu suspenzija sa zelenog terena, a i sam Lucci će biti ispitan pred federalnom komisijom za sport.

Il Messaggero također tvrdi da je najgore u svemu prošao napadač Genoe Gianluca Scamacca. Njemu nisu dali mira i konstantno su ga pozivali sve dok 22-godišnji napadač nije pristao na ponudu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Niste vala od jutros nista
2 0
svasta
Bice kako Amra kaze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije