Počele špekulacije

Gasperini preuzima Juventus?

Samir Mlaćo

Gian Piero Gasperini mogao bi u novoj sezoni voditi Juventus.

Italijanski mediji prenose da je Juventus jedina ekipa zbog koje bi Gasperini napustio Atalanta koju vodi sa velikim uspjehom.

Gasperini je igračku karijeru počeo u Juventusu, no nije uspio da se probije u prvi tim.

Po okončanju karijere radio je u mladim selekcijama Stare dame, a u Atalanti je od 2016. godine.

Neizvjesna je sudbina sadašnjeg trenera Juventusa Andrea Pirla koji je uvjeren da će ostati u klubu.

"Ostat ću u Juventusu. Ovdje sam sa zadatkom, volim fudbal, ali na kraju će rukovodstvo kluba odlučiti. Ja bih volio ostati trener. Igrači su potpuno uz mene. Zaljubljen sam u ovaj klub", poručio je Pirlo.

Međutim, njegova budućnost u torinskom klubu je pod znakom pitanja. Tuttosport navodi da rukovodstvo Juventusa još uvijek razmišlja šta će učiniti i da će odluka biti saopštena već u ponedjeljak.

Pirla bi rado vidjeli na klupi barem još jednu sezonu.

Pored Gasperinija još nekoliko trenera se dovodi u vezi sa Juventusom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najzvučnija imena su Max Allegri i Zinedine Zidane, a tu su još Simone Inzaghi i Gennaro Gattuso.

Navijači Stare dame rado bi vidjeli Allegrija ili Zidanea na klupi svog tima i poprilično su bijesni što se u vezu sa klubom uopšte dovodi ime aktuelnog trenera Napolija i velikog neprijatelja Gennara Gattusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.