Juventus fenomenalno krenuo na Dall'Ari

Chiesa pogodio

Juventus fenomenalno krenuo na Dall'Ari

M. Šljivak

Juventus od šeste minute susreta vodi sa 0:1 protiv Bologne na stadionu Renato Dall'Ara.

Andrea Pirlo odlučio je ostaviti Cristiana Ronalda na klupi, ali to ne smeta njegovim saigračima i već nakon šest minuta igre Juve je poveo.

Bila je to dobra akcija, lopta je šetala oko gola, Rabiot pogađa prečku, a u nastavku akcije Federico Chiesa zabija za 0:1.

[twitter]https://twitter.com/juvecanal2/status/1396540884989186050[/twitter]

Pogledajte gol.

Pirlo je pokazao veliku petlju: Razlog što je Ronaldo na klupi je sasvim jednostavan

Trener Stare dame odlučio je da prvu zvijezdu tima ostavi na klupi u utakmici u kojoj mora pobijediti kako bi se nadao plasmanu u Ligu prvaka.

Oglasi

Njegov potez šokirao je sve. Navijači Stare dame su pomislili da se radi o nekoj povredi, no sa Cristianom je sve u najboljem redu.

Odluka da CR ne počne meč je isključivo donijeta iz taktičkih razloga. Donio ju je Pirlo i Ronaldo će šansu čekati sa klupe.

Ovo je peti put u tri sezone sa Juventusom da je Ronaldo završio na klupi za rezerve, ali definitivno prvi u jednoj veoma važnoj utakmici.

Ronaldo je ove sezone u dresu torinskog kluba odigrao ukupno 44 utakmice i postigao je 36 golova.

Od ovih 36 njih 29 je zabio u 33 utakmice Serije A u kojima je nastupao, ali svakako da ni on nije očekivao ovakav potez trenera.

Definitivno će ovakav potez Pirla pojačati špekulacije o Ronaldovom odlasku iz Torina, koji se u posljednje vrijeme često povezuje sa brojnim klubovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je na teren od prve minute odlučio izvesti ovaj sastav:

Szczesny, Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro, Kulusevski, Danilo, Rabiot, Chiesa, Dybala, Morata.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi