Donnarumma odlučio da ode

Kraj kontroverzne ljubavne priče

Edmir Škorić

Gianluigi Donnarumma će ovog ljeta napustiti Milan i time će se okončati kontroverzna dugogodišnja ljubavna priča.

Donnarumma je slijedio srce i kao dječak odabrao Milan ispred Intera. Sa 16 godina je dobio priliku da brani za prvi tom Rossonera, ukazao mu je istu tadašnji trener Siniša Mihajlović, a nakon godina čekanja, proslavio je sa voljenim klubom plasman u Ligu prvaka.

Ipak, čini se da Donnarumma neće osjetiti tu čar himne Lige prvaka na San Siru, s obzirom na to da je već uveliko jasno da neće braniti u Milanu i naredne sezone. Ugovor s Milanom ističe mu krajem juna, a on i njegov agent Mino Raiola uveliko su dogovorili bolje uslove u drugom klubu. Nagađa se da se radi o Juventusu, mada su još uvijek u opticaju PSG i neki drugi bogati evropski timovi.

Da odlazi, postalo je jasno nakon što je u Milanello stigao Lilleov golman Mike Maignan, koji je prošao ljekarske preglede i koji će potpisati ugovor sa Milanom. S obzirom da je bio prvi golman novog prvaka Francuske i da mu se daje oko 3 miliona eura po sezoni, a Lilleu 15 miliona s bonusima na ime obeštećenja, jasno je da će biti prvi golman...

Dugo traje taj "sukob" Donnarumme, Raiole i Milana. Klub mu je dao kapitensku traku, sve mogućnosti, poboljšane uslove, ali jednostavno je odbio da ide do najvećih granica koje su postavljali Raiola i njegov klijent.

Bilo je zaista puno afera oko Milana i Donnarumme. Sjetite se samo da su mu navijači Milana bacali novčiće na teren, da su mu dali nadimak "Dollarumma" i da su nedavno poručili da može odmah da napusti Milan ako je već odlučio da pređe u redove rivala Juventusa.

On je ispisao historiju Milana kao najmlađi golman, to je učinio i na golu reprezentacije Italije i nema sumnje da je već sada nasljednik velikog Gianluigija Buffona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mogao je postati Milanova legenda za sva vremena, ikona, ali on je tražio 10 miliona eura po sezoni, a jasno da Milan nije toliko financijski jak, te da posebno u ovo vrijeme krize ne može da odgovori na takve zahtjeve.

Donnarumma se navodno već oprostio od svojih saigrača nakon pobjede u Bergamu nad Atalantom, sada se samo čeka konačna odluka o njegovom novom timu. Vjeruje se da će odluku saopštiti u julu, nakon Evropskog prvenstva, no uporni italijanski novinari vjerovatno će nam sve otkriti puno ranije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.