Zbog udaranja Krunića očekuje ga ozbiljno "hlađenje"

Suspenzija za De Roona

Zbog udaranja Krunića očekuje ga ozbiljno "hlađenje"

H. Zilić

Fudbaleri Milana osigurali su plasman u Ligu prvaka trijumfom protiv Atalante rezultatom 0:2 u posljednjem kolu Serije A.

Duel je obilježilo i nesportsko ponašanje igrača Atalante Marten de Roona koji je u 92. minuti dobio crveni karton.

De Roon je udario našeg Radeta Krunića u potiljak, a zatim je burnu noć nastavio obračunom sa sudijom Maurizijom Marijanijem kojeg je odgurnuo nakon jedne rasprave.

Nakon ovih dešavanja, Dsiciplinska komiisija Serije A, nije imala milosti prema De Roonu i kaznila ga je sa četiri utakmice suspenzije.

Ovu informaciju potvrdili su vodeći italijanski mediji.

Pomenutu uspenziju De Roon će prenijeti u narednu sezonu, tako da će tim iz Bergama u uvodna četiri kola Serije A naredne sezone biti bez usluga pomenutog defanzivca, što znači da bi oko mjesec dana trebao biti na "hlađenju".

Ovome dodajmo da je i Atalanta zajedno sa Rossonerima obezbijedila palsman u Ligu prvaka, a tu će igrati još prvak inter, te ekipa Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Evropa ligu će ekipe Napolija i Lazija, dok će u UEFA konferencijsku ligu tim Rome.

Seriju A napuštaju ekipe Beneventa, Parme i Crotonea.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amex
Premala kazna!
4 0
zvjezdan10
Zato ga je Mandžo patosirao istog momenta
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi