Zbog nepoštivanja Sporazuma

NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenica

M. Šljivak

NK Čelik podnio je tužbu protiv Grada Zenica.

Razlog tužbe je neizvršavanje obaveza gradske uprave u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora na stadionu Bilino polje.

Grad Zenica je od početka ove godine protuvpravno zadržao sredstva u iznosu od nešto preko 74.000 KM i NK Čelik je putem suda odlučio tražiti svoj novac.

Iz NK Čelik su se oglasili saopštenjem i naveli su da je podnijeta tužba protiv Grada Zenice

"Zbog činjenice da Gradska uprava Grada Zenica nastavlja kršiti potpisani Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica, klub je radi zaštite svojih prava danas podnio tužbu protiv Grada Zenica.

Podsjećamo, protivno Sporazumu o međusobnoj saradnji, Gradska uprava ne izvršava svoje obaveze u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora u stadionu Bilino polje čime je Grad Zenica od početka 2021. godine s današnjim danom protupravno zadržao sredstva u iznosu 74.039,20 KM koja pripadaju našem klubu. Iako smo se u klubu nadali i čvrsto vjerovali da će u Gradskoj upravi Grada Zenica prevladati razum, nažalost, nakon ignoriranja nekoliko pismenih i javnih opomena, te klupskog prijedloga za izmjenom sporazuma, prisiljeni smo se svim dozvoljenim sredstvima boriti za ono što pripada našem klubu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Izražavamo žalost zbog razvoja ove situacije, ali i spremnost da se izborimo sa svim preprekama koje stoje na ovom procesu oporavka i stabilizacije našeg kluba.

Klub će svakako transparentno izvještavati članove i javnost o toku sudskog postupka", saopšteno je iz NK Čelik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.