NK Čelik sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK završio bez poraza
Zeničani su nakon ispadanja iz Premijer lige prošle sezone odlukom Skupštine kluba odlučili da krenu od najnižeg ranga, te da se kroz nekoliko godina vrate u društvo najboljih klubova u našoj zemlji

Zeničani dobili trofej za prvaka i za Fair-Play tim

NK Čelik sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK završio bez poraza

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru posljednjeg 18.kola Kantonalne lige ZDK dočekali gradskog rivala tim Sportinga, te slavili nevjerovatnu pobjedu rezultatom 13:1. Zeničani su zasluženo i to bez poraza osvojili prvo mjesto u ovom rangu takmičenja, te će narednu sezonu igrati u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar.

Današnji susret bio je poseban po mnogo čemu, a posebno po tome što su sva službena lica danas bile žene. Četiri sutkinje, te delegat, a zanimljivo da su predstavnici Čelika i Sportinga također pripadnice nježnijeg spola što će sigurno ući u anale našeg nogometa.

Čelik je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist rezultatom 6:0. Golove su postizali Mahmutović 2, Šehić, Salijević, Duraković i Kolić. U drugom poluvremenu još golova u mreži gostiju. Prvo je pogodio Smriko za 7:0, a zatim je i Piljug pogodio za visokih 8:0. Do kraja utakmice Durmiš je pogodio za 9:0, te ponovo Piljug za 10:0. Do kraja utakmice još tri gola koja su postigla Šišić, Durmiš i Smriko za 13:0. U finišu utakmice i Sporting je postigao pošasni gol preko Akrapovića. Konačni rezultat na kraju bio je 13:1 u korist Čelika.

Na kraju utakmice pehar za prvaka Kantonalne lige ZDK, ali i pehar za fair-play tim u ovoj sezoni NK Čelik predali su Tarik Hadžimahmutović i Safija Mahmić ispred Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik je sezonu završio na prvom mjestu sa 50 bodova, odnosno 16 pobjeda i dva remija. S druge strane ekipa Sportinga je sezonu okončala samo sa jednim bodom.

U narednoj sezoni crno-crveni će igrati u višem rangu, odnosno Drugoj ligi-Centar, a svi navijači Čelika nadaju se da će se ovaj klub u narednom periodu vratiti u Premijer ligu BiH, odnosno u sami vrh našeg nogometa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
lagano korak po korak...neka nam Velez bude inspiracija i vodilja...
13 0
Moja poruka za Celik, nemojte ici u visi rang takmicenja iz kantonalne lige, ostanite u kantonalnoj ligi jos jednu sezonu, da dobro utvrdite gradivo, pardon da dobro utvrdite igranje nogometa.
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi