Pojavili se plakati sa prekriženim likom gradonačelnika

Klupski neprijatelj broj 1: Navijači Čelika na ulicama Zenice pokazali šta misle o Fuadu Kasumoviću

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izazvao je pravi gnjev navijača NK Čelik nakon što je odlučio da raskine ugovor sa klubom i da upravljanje stadionom Bilino polje preuzme Javno preduzeće Zenica d.o.o.

Kasumović nije omiljena ličnost među navijačima NK Čelik. Netrepeljivost sa obje strane traje već dosta dugo, a Kasumović se našao u centru pažnje i u proteklom periodu kada je potpisao ugovor o korištenju stadiona za ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja.

Međutim, to NSBiH nije prihvatio jer iz Doboj Kaknja nisu potpisali ugovor sa NK Čelik i na kraju je Mladost ostala bez licence za Premijer ligu.

Iz Čelika su poručili da samo oni mogu sklapati ugovore sa drugim timovima o izdavanju stadiona na korištenje i niko drugi, a kasnije je Kasumović odgovorio raskidom ugovora sa zeničkim klubom.

To je očigledno razbijesnilo navijače Čelika. Oni su se danas oglasili saopštenjem u kojem su najavili mirne proteste 19. juni, jer kako kažu, žele da prekinu tiraniju od strane Kasumovića.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Kao uvod u proteste danas su se u Zenici pojavili plakati sa prekriženim likom gradonačelnika Kasumovića i tako su navijači Čelika još jednom pokazali šta misle o njemu.

Definitivno ga smatraju klupskim neprijateljem broj jedan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.