Kasumović raskida ugovor sa NK Čelik

Gradonačelnik Zenice saopštio

Kasumović raskida ugovor sa NK Čelik

M. Šljivak

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zatražio je raskid ugovora kojeg Grad Zenica ima sa aktuelnom upravom NK Čelik i stadionom Bilino polje će ubuduće upravljati Javno preduzeće Zenica d.o.o.


Kasumović je u obraćanju javnosti istakao da se protiv njega od strane rukovodstva Čelika vode političke igrice i zbog toga je odlučio da raskine ugovor sa rukovodstvom ovog tima.

Ipak, ističe da će NK Čelik imati prioritet kada su u pitanju termini utakmica, ali će Grrad Zenica u skladu sa zakonima raspolagadi svojom imovinom.

Poštovani sugrađani,

Iako sam se od svoga dolaska na mjesto gradonačelnika trudio da depolitiziram sport u našem gradu i nisam se želio miješati u vođenje sportskih procesa, što sam dokazao i svojom odlukom da sredstva iz Budžeta Grada, a izdvajaju se mnogo veća nego u ranijim periodima, klubovima i udruženjima raspoređuju članovi komisije sastavljene od predstavnika klubova, što je prvi ili rijedak primjer u BiH da gradonačelnik ili načelnik svoje ovlasti prebaci na nevladin sektor, pojedinci i određeni politički krugovi to su zloupotrijebili.

Zbog nekorektnih izjava i huškačke, neprijateljske kampanje koju duže vrijeme vode prema Gradonačelniku i Gradskoj upravi, kao i zbog njihovog očitog političkog djelovanja, danas sam od Gradskog pravobranilašva zatražio da pokrene proceduru raskida Ugovora kojeg Grad ima sa aktuelnom upravom NK Čelik.

Oglasi

U protekle četiri i po godine, Grad Zenica izdvojio je velika materijalna sredstva da sanira stanje u NK Čelik. Zbog moje otvorene podrške oporavku Čelika, od stane SDA Zenica protiv mene je Tužilaštvu predata i krivična prijava, dok istovremeno Zeničko – dobojski kanton koji bi se po Ustavu trebao baviti podrškom sportu, Čeliku kao simbolu Zenice nije pomogao nijednom konvertibilnom markom!

Tokom ove političke kampanje zloupotrebom sporta, koja je svojstvena SDA i strankama na vlasti u našoj državi, uprava NK Čelik odlučila se čak i tužiti Grad Zenica, što je nezabilježeno i očit je dokaz stranačkog djelovanja. Istovremeno, ova uprava NK Čelik iako se to od njih očekivalo, nikada nije tražila ili ustrajala u reviziji poslovanja kluba i eventualnom procesuiranju onih koji su odgovorni za dubiozu. To je samo po sebi sumnjivo i sugeriše, da je riječ o smišljenom pokušaju prikrivanja pojedinaca ili grupa koji su stvorili milionska dugovanja.

Jučer sam sa govornice Gradskog vijeća Zenica zamolio upravu NK Čelik da ne nastupa politički i stranački. Međutim, pojedinci su i nakon toga u medijima i na društvenim mrežama nastavili sa retorikom koja je dokaz njihove netrpeljivosti prema meni, upučujući čak i prijetnje da ću “morati pognute glave hodati gradom”. Dotičnom poručujem, Fuad Kasumović je “Zlatni ljiljan”, hrabar i odlučan čovjek koji je na proteklim izborima dobio rekordan broj glasova i čovjek koji je ponosno, gordo i svijetla obraza hodao i hodat će Zenicom i svakim pedljom BiH.

Što se Bilinog polja, stadiona koji je vlasništvo Grada i svih građana Zenice, njime će ubuduće upravljati Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica d.o.o..

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

NK Čelik će imati prioritet kada su u pitanju termini odigravanja utakmica, a svojom imovinom će domaćinski i u skladu sa zakonima raspolagati Grad Zenica.

STOP politici u sportu!
Vaš gradonačelnik Fuad Kasumović

Povezano

Top Komentari

Husrefbeg22
Mislim da je u pravu. Celik je prisvojio gradski stadion.
10 7
Zvornicki
Mladost je bespravno izgubila licencu jer su imali validan ugovor sa vlasnikom stana. Tužbu će pokrenuti i sigurno će dobiti i igrat će u PL sljedeće godine. Tražit će i ličnu odgovornost članova Komisija koja je zloupotri****la svoj položaj i odlučivala o validnosti ugovora ZA ŠTA NISU NADLEŽNI. Njihovo je bilo da potvrde postojanje ugovora i da daju licencu. Mladost će to istjerati do kraja. Nakon lakrdije od suđenja, izbacivanja Olimpica i Mladosti raspustiti Savez i izabrati novi. U svoj ovoj priči me negativno iznenadio Čelik koji se protivio ugovoru između Ženice i Mladosti, sramite se!
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti