Mali milion kombinacija

Italijanska štampa puna Edina Džeke: Sastanak, besplatan odlazak, Juventus...

Admin Čaušević

Dok Edin Džeko uživa na odmoru italijanska štampa ne prestaje da piše o najvećoj zvijezdi Rome i najboljem igraču rimskog kluba. 

U svojim današnjim izdanjima nekoliko listova na Apeninima je objavilo različite informacije o budućnosti popularnog Dijamanta.

Il Messegero navodi da je Džeko odlučio da besplatno napusti Olimpico. Roma bi da proda igrača i rastereti budžet, dok Sarajlija želi slobodne papire.

Rimski list navodi da bi moglo doći do raskida ugovora što bi omogućilo Džeki da zadrži visoku platu u novom klubu. Juventus već radi na njegovom dovođenju.

Da je Juve ponovo zainteresovan za Dijamanta stiže potvrda i iz Torina. Tuttsport piše da Massimiliano Allegri u ekipi želi sličnog igrača Mariju Mandžukiću.

Bez obzira hoće li Cristiano Ronaldo otići Allegri je već zatražio dovođenje klasičnog napadača. Dušan Vlahović i Mauro Icardi su dodatne opcije osim Džeke.

Ključan će biti sastanak Džekinog menadžera Alessadra Luccija sa direktorom rome Tiagom Pintom. O tome je detaljnije pisao list Corriere della Sera.

Jose Mourinho želi iskusnog igrača s kvalitetnom tehnikom i karakterom. Džeko posjeduje te karakteristike pa se razmišlja o opciji da se njegov ugovor koji ističe 2022. godine produži za još jednu sezonu, ali s nižom platom.

Tuttomercato je danas objavio vijest da je Andrea Belotti pristao na dolazak u Romu što znači da bi se Džeki značajno pojačala konkurencija pogotvo jer bi i Borja Mayoral trebao ostati na posudbi.

S druge strane zainteresovanih klubova za dovođenje Džeke ne manjka. Sada se u sve uključio i Milan, klub za kojeg je Dijamant navijao u djetinjstvu.

Navodno, bar tako tvrde pojedini italijanski mediji, i u Milanu traže napadača, a upravo bi Džeko mogao biti taj koji će u narednoj sezoni praviti društvo Zlatanu Ibrahimoviću.

Željeli su Olivera Girouda, ali nakon što je francuski napadač i službeno produžio vjernost Chelseaju, okrenuli su se drugim rješenjima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alessandro Jacobone, suosnivač Radija Rossonera i kolumnist na radiju TMW, otkrio je da je sada Džeko na vrhu liste Milanovih želja, te da bi u narednim danima po pitanju njegovog dolaska mnogo toga trebalo biti jasnije.

Ovaj poznavalac prilika u Milanu tvrdi da je naš napadač spreman potpisati dvogodišnji ugovor i to raspoređujući sadašnju godišnju platu od 7.5 miliona eura na taj period. Tako bi Džeko na kraju karijere mogao zaigrati u klubu za kojeg je navijao kao dječak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.