A na svoju prošlost je zažmirio: Ibrino pitanje Donnarummi kojeg bi se posramili mnogi

Legendarni Šveđanin bh. korijena

A na svoju prošlost je zažmirio: Ibrino pitanje Donnarummi kojeg bi se posramili mnogi

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović kao da je zaboravio ono što je uradio u prošlosti kada je putem medija postavio pitanje Gianluigiju Donnarummi.

Ibrahimović traje duže od 20 godina, prije nekoliko sedmica je potpisao novi ugovor s Milanom te će igrati i naredne sezone pa je teško reći kada će se oprostiti.

Šveđanin bh. korijena je postao pravi vođa i autoritet u svlačionici Rossonera i njegova riječ je definitivno puno važnija i vrijednija od ostalih igrača bez obzira na dužinu mandata u klubu.

Milan se vratio u Ligu prvaka, ali ni to nije pomoglo višestrukom prvaku Evrope da u svojim redovima zadrži Gianlugija Donnarummu koji odlazi kao slobodan igrač iako je među Rossonerima doživio potpunu afirmaciju.

U nedavnom razgovoru za Gazzettu dello Sport Ibrahimović je postavio pitanje Donnarummi kojeg bi se posramili mnogi mladi igrači koji slušajući svoje menadžere odlaze za novcem i na kraju navijačima padnu u očima.

"Je li mi žao zbog Dannarumme? Mnogo. Ali sad ću ja postaviti pitanje: 'Koliko vrijedi Donnarumma?' Odrastao je u Milanu, mogao je biti golman 20 godina, možda ne 20 jer nije Ibra."

Oglasi

"Za tango je potrebno dvije, ja mu mogu samo reći da ostane u Milanu, do samog kraja".

Kroz nešto slično je prošao i Ibrahimović prije 15 godina kada je Juventus izbačen u Seriju B. Ibra je na ljeto 2006. godine napustio Staru damu i potpisao za Inter te postao omržen lik među pristalicama Bianconera.

Iste godine Gigi Buffon, Pavel Nedved, Alex Del Piero, Giorgio Chiellini, David Trezeguet i Mauro Camoranesi su ostali u Juventusu i postali žive legende najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Inače, Milan je već doveo novog golmana. Radi se o Mikeu Maignanu koji stiže na San Siro poslije odlične sezone u dresu Lillea s kojim je postao prvak Francuske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane Donnarumma je prepušten Minu Raioli. Kako sada stvari stoje kontroverzni menadžer nikako ne uspjeva da pronađe odgovarajući klub za svog klijenta.

Italijanski reprezentativac bi u nekim kombinacijama mogao završiti u Romi što bi na neki način bio korak nazad jer će Milan u novoj sezoni igrati Ligu prvaka, a Vučica će u Konferencijsku ligu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
kakva glupost ,nije ni slično , ovaj mali je dijete milana,dali mu šansu sa 16 godina da brani i odigrao vec preko 250 mečeva,niko mu ne bi pruzio sansu tako mlad da brani da nije bio u milanu ne bi bio ovo što jeste ,a ibra u juve došao sa 23 godine kao formiran igrač i upisao 70 nastupa i otisao kad su izbačeni
17 2
muha
I gdje je on ovdje postavio pitanje Donnarummi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi