Rukovodstvo Čelika pojasnilo je situaciju oko Mladosti iz Doboja kod Kaknja i zbog čega su zaobišli domaćina, ali i N/FSBiH kada su potpisivali ugovor o iznajmljivanju stadiona

Predsjednik NK Čelik otkriva situaciju vezanu za Mladost

Mušović: Mladost je sama kriva, preskočili su NK Čelik i NSBiH i zato nisu dobili licencu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Gosti nove epizode našeg podcasta "Moja garaža-moja pravila" bili su članovi Upravnog odbora NK Čelik. Između ostaloga jedna od tema bila je i situacija oko FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, odnosno ugovora o iznajmljivanju stadiona Bilino polje i koja je uloga NK Čelik bila u svemu tome.

Robert Jonjić i Denis Mušović objasnili su situaciju oko ugovora Mladosti s Gradom Zenica, te preskakanju u svemu tome NK Čelik i N/FSBiH, zbog čega i na kraju nisu dobili licencu.

"Mladost je sama sebi kriva što nisu dobili licencu. Mladost je imala ugovor s N/FSBiH da za sezonu 2021/22 mora imati reflektore na svome stadionu. Oni to nisu ispoštovali i tražili su drugo rješenje pa su htjeli da prijave Bilino polje, kao svoj stadion za odigravanje svojih utakmica. Mi smo branili svoj interes koristeći članove i akte koji se tiču Sporazuma o korištenju stadiona koje imamo s Gradom Zenica i N/FSBiH. Što se tiče nas da je gospodin Mensur Mušija nazvao prvo klub i da se dogovore uslovi, pa da zajedničkim prijedlogom damo na suglasnost Gradu Zenici ne bi bilo nikakvih problema. Prošle godine je FK Sarajevo isto tako unajmio stadion bez ikakvih problema, te pozivam i ostale klubove da igraju ovdje utakmice, mi ćemo svim našim sportskim prijateljima pomoći, ali neke stvari se moraju ispoštovati" ističe Mušović.

U cijeloj priči prvi čovjek Zenice želi da predstavi javnosti da Čelik ne želi pomoći svojim komšijama

"Gradonačelnik želi da prenese u javnost kao da smo mi loši domaćini i da ne želimo pomoći komšijama, što nema veze s istinom. Mladost je nas preskočila i oni su samo potvrdili da je Drugostepena komisija za licenciranje bila upravu kada im nije izdala licencu. To vam je ono što vam pokušavamo objasniti da u NK Čelik nema više ništa ispod stola, vidjeli smo taj Sporazum nema nikakav iznos o korištenju. Stadion Bilino polje se može iznajmljivati trećim licima samo uz odobrenje NK Čelik i tu nema problema, Gradska uprava i FK Mladost su zaobišli Čelik i oni su krivci. N/FSBiH je nama poslao dopis da se očitujemo o pitanju iznajmljivanja stadiona i tu smo zaštitili interes kluba. Mi smo napisali onako kako jest, nismo bili strana koja je sudjelovala u pregovorima, da se Čelik svjesno zaobišao i da što se tiče nas Mladost ne može igrati na Bilinom polju. Svaki klub je dobrodošao u Zenicu i na Bilino polje, ali protokol odnosno iznajmljivanje hrama našeg nogometa ne može se raditi bez saglasnosti NK Čelik to je sva poenta i tu nema nikakvog animoziteta", kazali su iz uprave NK Čelik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.