Sutra na IO NFSBiH račune podnose Komiteti, Pravni daje mišljenje o žalbi Mladosti

Sjednica počinje u 12 sati

Sutra na IO NFSBiH račune podnose Komiteti, Pravni daje mišljenje o žalbi Mladosti

H. Zilić

Sjednica IO NFSBiH, bit će održana sutra (srijeda 9.6.2021.) sa početkom u 12 sati u zgradi NFSBiH u Sarajevu.

Na Dnevnom redu bit će četiri tačke.

Prva od tačaka je usvajanje zapisnika i realizacija zaključaka sa 4. sjednice Izvršnog odbora održane dana 27.5.2021.

Druga tačka se odnosi na izvještaje nadležnih komiteta zaduženih za sprovođenje takmičenja u organizaciji NFSBiH za tkamičarsku sezonu 2020/2021 prema redu:

- Komitet za takmičenje
- Komitet za sudije i suđenje
- Komitet za stadione i bezbjednost
- Disciplinska komisija

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treća tačka će biti mišljenje Pravnog komiteta po zahtjevu FK Mladost Doboj Kakanj za zaštitu zakonitosti protiv odluke Drugosstepene komisije za licenciranje klubova NFSBiH.

I četvrta tačka će obuhvatiti razno.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Stvar je kristalno jasna: 1. Probijen ROK za licenciranje od strane drugostepene komisije (krajnji rok 28.05.2021. prije zadnjeg kola PL, a licenciranje obavljeno 31.05.2021.nakon zadnjeg kola PL), KRŠENJE PRAVILNIKA O RADU - KRIMINAL 2. Komisija ulazila u pravnu analizu Ugovora, KRŠENJE PRAVILNIKA O RADU 3. Ekspert za pravnu analizu Ugovora je građ. ing. (Nedim Hodžić), KRŠENJE PRAVILNIKA O RADU - KRIMINAL 4. Sukob interesa jednog člana komisije koji je glasao, član dolazi iz Bieljine (Pantelija Mičić), KRŠENJE PRAVILNIKA O RADU - KRIMINAL 5. Jedan član komisije koji je glasao nije uopšte zvanični-imenovani član komisije (Branko Brkan), KRŠENJE PRAVILNIKA O RADU - TOTALNI KRIMINAL 6. Pozivanje drugostepene na usmeni-telefonski razgovor sa pravnikom grada Zenica (Selver Keleštura), te izvrtanje njegove izjave u odluci, KRIMINAL 7. Odluka drugostepene komisije mora biti jednoglasna, a ne podijeljena između članova komisije (4 protiv - 2 za), KRŠENJE PRAVILNIKA O RADU 8. Izjava predsjednika drugostepene (Eniz Špago) o gore nabrojanim nepravilnostima prilikom licenciranja FK Mladost, 9. Sudija na utakmici FK Mladost - FK Velež je bio iz Bijeljine, gdje nije svirao očigledan penal za FK Mladost i eventualnog krajnjeg neriješenog rezultata na utakmici, radi dodatnog motiva hercegovačkim (hrvatskim) članovima drugostepene komisije za nedodjeljivanje licence FK Mladost, te na ovaj način naštimanog ostanka FK Radnik Bijeljina u PL, KRIMINAL U NIZU OVE SEZONE PL OD STRANE SAVEZA 10.
10 0
user1596132192
Ma ljudi ako je Vico zacrtao da ih izbace nazalost tu nema pomoći, Podrška od manijaka za Mladost
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi