Damir Kasum želi spriječiti 'likvidaciju' Mladosti: Ko je sljedeći ako to dopustimo?
Foto - EPA

Predsjednik FK Sarajevo se oglasio

Damir Kasum želi spriječiti 'likvidaciju' Mladosti: Ko je sljedeći ako to dopustimo?

M. Šljivak

Predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum imao je večeras interesantan nastup na društvenim mrežama.

Kasum je prvo najavio tajnovito pitanje za sve, a potom je napisao:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CP3Tyt6DmwV/[/instagram]

"Kao što već vjerovatno znate, krajem aprila sam se sastao sa predsjednicima Veleža i Mladosti. Pokrenuli smo priču o osnivanju Udruženja premijerligaša što je na kraju krajeva u skladu sa zvaničnom politikom Saveza. Nakon toga sam dobio kaznu od N/SBiH u iznosu od 1.000 KM. Zbog čega, ne znam. Danas sam uložio žalbu na ovu kaznu i platio odgovarajuću taksu. PITANJE GLASI: Koji je iznos TAKSE u KM koju sam morao da platim da bih se mogao žaliti na ovu kaznu i tražiti svoja prava? Nakon objave pobjednika (prvog ispravnog odgovora), priča će se nastaviti... Ima svoju poentu", napisao je predsjednik FK Sarajevo, a zatim je objavio još jedan post.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CP3lQ1vDWoM/[/instagram]

U njemu je zamlio navijače da mirnim putem sutra daju podršku ekipi Mladosti iz Doboj Kaknja koja nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH.

Izvršni odbor NSBiH zasjeda sutra na temu licence i Kasum je pozvao sve da se spriječi likvidacija FK Mladost.

"Drage bordo prijateljice i prijatelji, oprostite za ovu šalu na početku sa dimnjakom. Trebala mi je vaša pažnja a tu sam na kraju i dobio. Hvala vam na tome. Večeras želim da vam prenesem poruku o dvije nepravde. Jednoj maloj i jednoj velikoj. Mala je sa ovom mojom smiješnom kaznom. Ako sam kriv, odgovarat ću. Platio sam taksu koja iznosi skoro pa dvije prosječne plate u BiH. Nemoralno. Ne brinite, platio sam iz svog džepa, ne želim da oštetim klub", napisao je Kasum i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CP3oCEbjx-A/[/instagram]

"Ova druga nepravda me brine mnogo više. A odnosi se na Mladost Doboj Kakanj. Sutra zasjeda Izvršni odbor N/FSBiH na temu licence za ovaj klub. Radi se o zadnjoj prilici da se Mladost spasi pred nepravdom. Ako dopustimo likvidaciju Mladosti, ko je onda sljedeći? Hoćemo li čekati sve dok ne dođu po nas? Pozivam vas da mirnim putem date podršku Mladosti. Jačina čovjeka i našeg kluba se prepoznaje u tome koliko imamo prijatelja."

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

_ZIJAGA_
Nije li INDIKATIVNO da se u SPORTSPORT GARAZI pojavjuju VICO i NAVIJACI CELIKA, sad im se daje paznja kada su u KANTONLNOJ LIGI, a nije ih se spominjalo kada su bili u PREMIER LIGI..TO je samo jedan od dokaza da je REZIM(Vicin) POKLOPIO SVE..od NOVINARA, DO PLACENIH NAVIJACA..PRAVDA ZA MLAFOST..!
31 6
Ajax11
Sarajevo se svadza sa savezom-nece titule ni evrope viditi najmanje 3 godine!
4 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi