Foto - EPA

Žali zbog Spursa

Mourinho tvrdi da je osvojio 25 i po trofeja: Ovo pola mi je razočarenje

Midhat Šljivak

Jose Mourinho će od naredne sezone sjediti na klupi ekipe Rome.

Nedugo nakon to je dobio otkaz u Tottenhamu, Posebni je prihvatio poziv Rome i nakon više od decenije se vraća u italijanski fudbal gdje je ranije predvodio Inter.

Jose Mourinho se često zna pohvaliti svim trofejima koje je osvojio, ali ostaje žal što nije uzeo trofej sa Tottenhamom.

Dobio je Portugalac otkaz neposredno pred finale Liga Kupa protiv Manchester Cityja kojeg su Spursi na kraju izgubili sa 1:0.

"Da li želite znati koliko sam osvojio trofeja u karijeri? 25 i po. Ovo pola je finale Kupa kojeg nisam završio sa Tottenhamom. Razočaran sam jer sam imao šansu da osvojim trofej sa timom koji ne osvaja previše trofeja. Za mnoge bi to bio san", rekao je Jose.

Uzbuđen je Jose zbog posla u Romi koji je pred njim.

"Uzbuđen sam što idem u Romu. Sviđa mi se pristup vlasnika kluba i imam osjećaj da se oni smatraju običnim radnicima u ekipi", istakao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jose je u bogatoj karijeri osvajao gotovo sve što je mogao. Dva puta je bio šampion Evrope (Porto, Inter), a titule je osvajao u Portugalu, Italiji, Španiji i Engleskoj,

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.