Mourinho našao golmana za Romu
Foto - EPA

Stiže iskusni Portugalac

Mourinho našao golmana za Romu

M. Šljivak

Ekipa Rome ubrzo će dobiti sjajno pojačanje među stativama.

Tim sa Olimpica vjerovatno će pojačati prvi golman reprezentacije Portugala Rui Patricio (33) i pregovori sa Wolverhamptonom o njegovom angažmanu su već počeli.

Jose Mourinho je odmah po dolasku u Romu najavio dovođenje novog golmana. Povezivali su se mnogi sa Vučicom, a na kraju će po svemu sudeći među stativama rimskog tima stajati iskusni Portugalac.

Njegova cijena na tržištu je veoma pristupačna i Wolverhampton traži svega 12 miliona eura za ovog sjajnog čuvara mreže.

Rui Patricio je protekle tri sezone proveo u Premiershipu u dresu Wolvesa za koje je nastupio ukupno 127 puta.

Prethodno je 12 godina nosio dres Sportinga iz Lisabona, a treba svakako istaći da je odigrao 93 utakmice za nacionalni tim Portugala.

Rui Patricio bi sasvim sigurno bio pravo pojačanje za Romu. Iskusan je golman koji ima kvalitet i to bi donijelo sigurnost i defanzivnom redu kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njega bi na golu engleskog tima mogao zamijeniti sunardonjak Jose Sa koji trenutno brani boje grčkog Olympiacosa.

Treba svakako istaći da će portugalsku koloniju u ovom engleskog timu naredne sezone predvoditi trener Bruno Lage.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_ZIJAGA_
Sjajno to radi MENDES(menager Mourinha i Rui Patricia).. Svi DOBRI, i Mou i Mendes i MLADI PATRICIO(samo 33 godine) za SAMO 12 MILIONA eura.. Na zalost, ispastat ce MRTVA ROMA, koja ce dobiti solidnog, ali NE TOP GOLMANA..u Italiji ima bar 7-8 BOLJIH GOLMANA(Skorupski, Perin, Sirigu, da ne spominjemo ekipe iz TOP5)..
3 2
rifresh
Može se reć u najboljim golmanskim godinama, sa Mourinhom i nekoliko dobrih pojačanja može se možda Roma popraviti i vratit u vrh italijanskog i europskog nogometa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi