Veliki problem za Poljsku

Zvanično potvrđeno

Veliki problem za Poljsku

S. Mlaćo

Pred Evropsko prvenstvo problemi za selekciju Poljske.

Naime, zbog povrede je iz reprezentacije izostavljen Arkadiusz Milik.

Iz Poljskog saveza navode da se radi o problemu u lijevom koljenu, iako je napadač pozvan u kamp reprezentacije.

Na kraju je procijenjeno da ipak neće moći pomoći saigračima.

I dok će zbog povrede propustiti EP, Milik bi ovog ljeta mogao napraviti sjajan transfer.

Na meti je Rome.

Oglasi

Mourinho želi pojačati napad, a na vrhu liste njegovih želja navodno je čovjek zbog kojeg je ljetos propao Džekin transfrer u Juventus, poljski napadač Arkadiusz Milik.

Posebni je navodno rukovodstvu kluba dao već zeleno svjetlo za njegovu kupnju, a Marseille čije boje trenutno brani Milik, navodno će ga pustiti za 12 miliona eura.

Milik je iz Napolija stigao u Marseille početkom ove godine, a za ovaj klub u Ligu1 1 odigrao je 12 utakmica i pritom je postigao pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Milik je ljetos bio na korak do prelaska u Romu. Džeko je već bio dogovorio prelazak u Juventus i za ozvaničenje ovog transfera bilo je potrebno da Milik pristane iz Napolija doći u Romu. Međutim, to se nije dogodilo, tako da je propao Džekin transfer u Juventus.

Roma je tako ostala bez 12 miliona eura dogovorenog obeštećenja, a i Željezničar bez nekih 800.000 KM, koliko mu je trebalo pripasti na osnovu FIFA mehanizma solidarnosti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi