Foto - EPA

Mason Mount iskreno

Englez govorio o idolu Modriću: Znam svaki njegov pokret

Midhat Šljivak

Engleska će Evropsko prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Hrvatske na Wembleyju.

Nedjeljni susret naravno privlači veliku pažnju, a pred ovaj meč govorio je mladi fudbaler Chelseaja Mason Mount.

Sjajni fudbaler je istakao kako je nedavno dobio dres od Luke Modrića na utakmici Reala i Chelseaja i hrvatskog veznjaka smatra jednim od idola.

"Pitao sam Kovačića da mi 'završi' Modrićev dres. Luka je zatim tražio moj u drugoj utakmici i poželio mi je sreću", rekao je Mount.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/57[/poll]

Engleski fudbaler zna svaki pokret hrvatske zvijezde na terenu.

"Uvijek je bio fudbaler na kojeg sam se ugledao. Bilo je čudno igrati protiv njega, znao sam njegove pokrete i ono što će napraviti jer sam ga toliko puta gledao", istakao je Mount.

Ovaj 22-godišnjak je prvu utakmicu za nacionalni tim odigrao 2019. godine i skupio je ukupno 16 nastupa uz četiri postignuta gola.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Kladionica Mozzart vam nudi sjajne kvote na utakmicu Engleske i Hrvatske.

Domaća selekcija je naravno favorit, a prognozu meča ostavite OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.