Gascoigne poručio igraču Engleske: "Volio bih samo da navuče je*ene štucne i izgleda kao fudbaler"

Sviđa mu se kako igra, ali...

Gascoigne poručio igraču Engleske: "Volio bih samo da navuče je*ene štucne i izgleda kao fudbaler"

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala s velikim nestrpljenjem očekuju početak Evropskog prvenstva.

Završni turnir na kojem ćemo gledati najbolje reprezentacije u Evropi počinje već u petak utakmicom između Turske i Italije koja se igra na stadionu Olimpico.

Mnogo se očekuje od ovog izdanja Evropskog prvenstva i sigurno je da ćemo vidjeti veliki broj uzbudljivih mečeva.

Za mnoge je Francuska prvi favorit za osvajanje zlatne medalje, ali jasno je da će u igri biti još nekoliko selekcija koje se punom parom spremaju za početak Eura.

Među favoritima je standardno i reprezentacija Engleske koja ovaj put stiže na Euro sa dosta podmlađenom ekipom. U Engleskoj se nadaju da konačno mogu da ostave trag na velikom takmičenju i dođu do toliko očekivanog trofeja.

Pred početak Evropskog prvenstva oglasio se i legendarni reprezentativac ove zemlje Paul Gascoigne koji je poručio da će pratiti mečeve i navijati za svoju reprezentaciju.

Oglasi

Gascoigne je otkrio da ima "favorita" u ovoj generaciji Engleske, odnosno da ga jedan fudbaler posebno oduševljava svojim igrama.

"Jack Grealish je veoma dobar fudbaler i volim gledati njegove utakmice. Ipak, volio bih samo da navuče je*ene štucne i izgleda kao fudbaler", kroz smijeh je rekao legendarni Gazza i nastavio.

"Sviđa mi se što uvijek traži loptu i to je uvijek dobro kada imaš takvog igrača. Phil Foden je isto jako dobar i bit će velika zvijezda. Treba biti samo 'pohlepniji' i odlučniji u nekim situacijama".

Gascoigne je priznao da se njegov najveći san ostvario onoga dana kada je obukao dres reprezentacije Engleske.

Oglasi

"To je bio moj najveći san. Prije Mundijala 1990. godine Sir Bobby Robson mi je rekao da imam još jednu utakmicu da se dokažem, a to je bilo protiv Češke. Zabio sam jedan gol i asistirao tri puta, a mi smo pobijedili sa 4:2. Dobio sam tada poziv i uživao sam igrajući za Englesku".

Zanimljivo da je Grealish nedavno objasnio zbog čega ne nosi štucne kao većina fudbalera i zašto ih navuče samo preko kostobrana.

"Jasno da štucne trebaju ići do koljena kako bi prekrile listove. Međutim, jedne godine moje štucne su se skupile prilikom pranja i nisam ih mogao navući preko listova. Te sezone sam igrao zaista odlično i nekako sam postao sujevjeran zbog toga. Igram dobro i sviđa mi se kako izgledaju štucne kada ih uopšte ne navlačim puno preko noge", rekao je engleski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, i njegovi kostobrani su dosta manji nego što je to inače slučaj, a čini se da je Grealish sujevjeran i zbog toga.

"Nosim već godinama tako male kostobrane i nastavit ću tako. Nekoliko sudija mi je pokušalo skrenuti pažnju da trebam veće kostobrane kako bi se zaštitio, ali meni se više ovako sviđa", dodao je Grealish.

Top Komentari

E.Car
Pa ni ti nisi ličio na fudbalera pa si opet to bio!!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi