Brazilci 'zaplesali sambu', može li iko da im parira na putu do trofeja?

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Brazila deklasirala je Peru s 4:0 u drugom kolu Copa Americe.

Brazil je nakon samo 12 minuta došao do prednosti u ovom duelu, a gol je postigao Alex Sandro.

Na 2:0 mogao je, a nije povisio Fabinho u 25. minuti. No, nastavak donosi rapsodiju Brazilaca. Prvo je Neymar u 68. minuti zabio za 2:0, zatim je Ribeiro u 89. minuti riješio sve dileme oko pobjednika (ako ih je i bilo), da bi Peruance dotukao Richarlison golom u nadoknadi.

Za razliku od ovog duela, drugi sinoćnji duel na Copa Americi između Kolumbije i Venecuele nije bio nimalo efikasan. Unatoč velikoj dominaciji Kolumbije, duel je završen bez pobjednika i nepopularnim rezultatom 0:0.

Brazil je na vrhu grupe B sa maksimalnih šest bodova i sa sedam datih i nijednim primljenim golom. Slijedi Kolumbija sa četiri, Venecuela ima jedan, a Ekvador i Peru su bez bodova, doduše sa utakmicom manje.

Četiri vodeće ekipe iz ove grupe će u četvrtfinale. U drugoj grupi B Paragvaj je lider sa tri boda, po bod imaju Argentina i Čile, dok bodova nemaju Urugvaj i Bolivija.

Slijede nam već noćas nova uzbuđenja. Čile dočekuje Boliviju, a Argentina Urugvaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.