Brazil silovito otvorio Copa Americu, Kolumbija minimalna

Selecao nije imao problema na startu

Brazil silovito otvorio Copa Americu, Kolumbija minimalna

S. Grebović

Utakmicom između Brazila i Venecuele zvanično je počelo 47. izdanje Copa Americe.

Ovo su definitino dani uživanja za sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Sam EURO kao da nije bio dovoljna poslastica. Pored njega ćemo u narednim noćima uživati i u najboljem latino američkom fudbalu.

Copa America se baš kao Evropsko prvenstvo trebala igrati prošle godine, ali je pomjerena za ovu iz dobro poznatih razloga.

47. izdanje ovog takmičenja otvorili su Brazil i Venecuela, a na kraju se petorostruki prvak svijeta bio više nego uvjerljiv sa 3:0. Na terenu je postojala samo jedna ekipa, što govori i rezultat.

Selecao je silovito startao i poveo već u 23. minuti kada je pogodio Marquinhos preciznim udarcem. Šanse ispred gola Venecuele su se nizale kao na traci.

Imali su ih redom Richarlidson i Neymar no promjene rezultata do kraja prvog dijela nije bilo.

Sredinom nastavka Neymar ipak stiže do gola i to sa bijele tačke u 64. minuti.  Pred sami kraj meča u listu strijalaca upisao se i Gabriel Barbosa.

Popularni Gabigol kojeg pamtimo po kratkoj epizodi u Interu prije par godina spretno je pogodio za konačnih 3:0.

U drugoj utakmici večeri Kolumbija je minimalnim rezultatom bila bolja od selekcije Ekvadora sa 1:0. Razliku je napravio Cardona u 42. minuti utakmice kada je pogodio nakon prelijepe akcije i asistencije Borje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi