Brazil će igrati na Copa America
Foto - EPA

Igrači odlučili

Brazil će igrati na Copa America

M. Šljivak

Brazilski fudbaleri odlučili su da će igrati na predstojećoj Copa Americi.

Igrači ove selekcije bili su protiv odigravanja turnira zbog Covid situacije u svojoj zemlji, ali vjerovatno je ovo više bila pobuna protiv predsjednika Fudbalskog saveza Brazila Rogerija Cabocla.

Caboclo je želio da uruči otkaz selektoru Titeu. Igrači su stali na stranu selektora, te su jasno zaprijetili da neće igrati Copu.

Ipak, prethodnih dana se sve promijenilo. Predsjednik je suspendovan zbog seks skandala sa jednom od uposlenica Saveza, a igrači Karioka su se predomislili.

Odlučili su da će se pojaviti na Copa Americi i sigurno je da će biti glavni favorit turnira koji svakako privlači veliku pažnju širom svijeta.

Prvenstvo Južne Amerike igra se od 13. juna do 10. jula u četiri brazilska grada (Cuiaba, Goiania, Brasilia, Rio de Janeiro).

Za razliku od prethodnih turnira ekipe će ovog puta biti podijeljene u dvije grupe sa po pet ekipa i čak četiri će proći u nokaut fazu.

U grupi A igraju Argentina, Bolivija, Urugvaj, Čile i Paragvaj, dok su u grupi B Brazil, Kolumbija, Venecuela, Ekvador i Peru.

Titulu će braniti upravo selekcija Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi