Brazilci gaze sve pred sobom, Argentina ostala bez pobjede u 94. minuti
Foto - EPA

Kvalifikacije za SP

Brazilci gaze sve pred sobom, Argentina ostala bez pobjede u 94. minuti

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je na gostovanju Paragvaj sa 2:0 i upisala je šestu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Karioke su odigrale još jedan jako dobar meč i na kraju su ostvarili novi trijumf koji ih izdvaja na vrhu kvalifikacione grupe sa maksimalnim učinkom.

Do vodstva Brazil stiže u četvrtoj minuti. Neymar je zabio za 0:1, a tačku na ovaj meč stavio je Paqueta u trećoj minuti nadoknade utakmice za trijumf od 0:2.

Argentina je na gostovanju u Kolumbiji ispustila pobjedu, a konačan rezultat bio je 2:2.

Fenomenalno su Gaučosi ušli u meč i već nakon osam minuta igre imali su dva gola prednosti.

Cristian Romero je zabio za 0:1 u trećoj minuti, da bi Leandro Paredes u osmoj pogodio za 0:2.

U finišu prvog dijela golman Argentine Emiliano Martinez morao je van terena nakon teškog pada i to je očigledno poremetilo Gaučose koji su na kraju ostali bez pobjede.

Luis Muriel je Kolumbiji sa penala u 51. minuti vratio nadu u dobar rezultat golom za 1:2, a u 94. minuti Borja pogađa za konačan rezultat susreta od 2:2.

Kvalifikacije za SP, rezultati:

Ekvador - Peru 1:2
Venecuela - Urugvaj 0:0
Kolumbija - Argentina 2:2
Paragvaj - Brazil 0:2
Čile - Bolivija 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi