Traži ogromnu platu

Maldini u šoku: Milan započeo pregovore s Ramosom i ekspresno ih prekinuli

E. Čaušević

Sergio Ramos jučer se i zvanično oprostio od Real Madrida.

Ovaj iskusni defanzivac u dresu kraljevskog kluba igrao je čak 16 godina i očekivalo se da će na Santiago Bernabeu završiti svoju karijeru, ali se to neće desiti.

Ramos i Real pregovarali su mjesecima oko novog ugovora, ali na kraju nisu postigli dogovor. Real je nudio ovog igraču jednogodišnji ugovor i dosta manju platu, ali je on to odbio.

Španski fudbaler tražio je od Florentina Pereza dvogodišnji ugovor i istu platu koju je imao, no Kraljevi na to nisu pristali i odlučeno je da Ramos može potražiti novi klub.

Sigurno je da njemu neće biti problem pronaći novi angažman, a neki od evropskih klubova već su kontaktirali Ramosa.

Tuttomercato je objavio danas da su čelnici Milana prije nekoliko sedmica održali sastanak s Ramosom, ali da je ostalo na tome jer je Paolo Maldini odustao od njegovog dovođenja.

Glavni razlog za to jeste činjenica da je Ramos tražio dvogodišnji ugovor i platu od čak 15 miliona eura godišnje, ali i bonus od 20 miliona eura zbog činjenice da u klub stiže bez obeštećenja.

Međutim, u Milanu su odmah nakon toga prekinuli pregovore s njim jer im je bilo jasno da će teško postići dogovor s obzirom na dosta manje cifre koje su oni nudili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da od odlaska Ramosa u Milan neće biti ništa, a danas španski mediji pišu da bi jedino PSG mogao ispoštovati sve uslove koje traži ovaj fudbaler.

Ovaj 35-godišnji defanzivac ponikao je u Sevilli iz koje je na ljeto 2005. godine stigao u Real Madrid za 27 miliona eura. S Kraljevima, ali i reprezentacijom Španije osvojio je sve što se moglo osvojiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.