Ramos ponuđen velikanu: Sat vremena letom od Madrida, nije veliki porez i ima dosta prijatelja

S Realom se jučer rastao

Ramos ponuđen velikanu: Sat vremena letom od Madrida, nije veliki porez i ima dosta prijatelja

E. Škorić

Sergio Ramos postat će slobodan krajem juna, nakon što mu i zvanično istekne ugovor s Real Madridom.

Iskusni defanzivac odlučio je rastati se s Realom nakon skoro 17 godina. Madriđani nisu imali sluha za 35-godišnjeg defanzivca koji je imao određene uslove.

Na kraju, dogovoreno je da se raziđu, a Ramos je jučer u suzama održao oproštajnu press konferenciju.

On je u periodu od 2005. do 2021. godine odigrao 671 službenu utaskmicu s Realom i zabio je 101 pogodak, što je nevjerovatno ako se uzme u obzir da govorimo o štoperu.

Prema pisanju madridskog lista AS, Ramos je ponuđen PSG-u i igračev agent je francuskom klubu poručio da je njegova želja da zaigra na Parku Prinčeva.

Parižani traže zamjenu za Thiaga Silvu, a PSG je spreman da udovolji zahtjevima iskusnog nogometaša. I to što su Pariz i Madrid udaljeni samo sat vremena leta ide u prilog Ramosu.

Uz sve to, porezna situacija u Francuskoj takođe je dobra, bolja nego u Španiji. Takođe, Ramos bi dobio priliku da zaigra sa bivšim saigračima Navasom i Di Marijom, a tu su i španski igrači poput Herrere i Sarabije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sergio Ramos je prošle sezone odigrao 21 utakmici u svim takmičenjima. U njima je dao četiri gola i zabilježio jednu asistenciju.

Podsjetimo da Ramosa nije pozvao selektor Španije Luis Enrique za Evropsko prvenstvo, pa će dobiti priliku za dodatni odmor, ali i dovoljno vremena da pronađe novu sredinu.

Top Komentari

_ZIJAGA_
PSG NIJE VELIKAN...to je BOGAT KLUB, ali nije velikan..bas kao ni 56S8NAL, CITY, TOTTENHAM..
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi