Salihamidžić ne želi Ramosa, Kahn ga podržava

Bayern ne treba Španca

Salihamidžić ne želi Ramosa, Kahn ga podržava

E. Škorić

Nakon 16 godina, 22 titule i 671 utakmice, jučer je Sergio Ramos i zvanično napustio Real Madrid.

Ramosu, dugogodišnjem kapitenu i jednom od najvažnijih igrača u novijoj povijesti Reala, istekao je ugovor ovog ljeta i pošto nije bilo dogovora oko produženja istog, uslijedio je rastanak.

Iako ima 35 godina, Ramos još može da da puno na terenu, pa nije ni čudo što o njegovom dovođenju uveliko razmišljaju mnogi velikani. Uostalom, Ramos, još besplatan...

A u ovo krizno doba izazvano pandemijom koronavirusa, takvi transferi su najpoželjniji za sve klubove. Trenutno su dva kluba iz Manchestera, City i United, zatim PSG i Sevilla navedeni kao timovi koji rade na dovođenju Ramosa.

Pojavile su se potom i glasine da će Hasan Salihamidžić pokušati da ga dovede u Bayern. Novinar BILD-a Christian Falk tvrdi da je Ramos bio ponuđen Bayernu i ranije dok je još trener bio Hansi Flick.

Međutim, vjeruje se da su i Salihamidžić i svi u Bayernu opredijeljeni za mjere štednje, a Ramos ima jako visoke zahtjeve i u ovom trenutku neće inzistirati na dovođenju Španca.

Oliver Kahn sasvim je jasno osujetio ove glasine.

"Nema tu ništa", rekao je novi predsjednik Bayernove uprave.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ostao bez Alabe i Boatenga u defanzivi, no stiže Upamecano, ali ionako u timu postoji nekoliko igrača koji bi tek trebali da dobiju pravu priliku kod Juliena Nagelsmanna u novoj sezoni.

Dolazak Ramosa je u ovom trenutku za Bayern opcija koju niko više neće razmatrati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ne treba im stariji igrac od trenera :D
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi