Kako se Jović oprostio od Ramosa?

Kapiten odlazi nakon 16 godina

Kako se Jović oprostio od Ramosa?

S. Mlaćo
Sergio Ramos je nakon 16 godina odlučio da napusti Real Madrid.

Od njega su se oprostili brojni saigrači, a jedan od njih je i srbijanski napadač Luka Jović.

"Jedan od najboljih igrača koje sam ikada upoznao. Bilo je zadovoljstvo biti u istom timu s tobom. Legenda Real Madrida, evropskog i svetskog fudbala. Bio si mi velika podrška na terenu i van njega, i nikada to neću zaboraviti. Hvala ti još jednom i srećno u narednoj etapi života i karijere", napisao je Jović uz zajedničku fotografiju.

Ramos nije donio odluku o novom klubu a sigurno je da to neće biti Barcelona.

Ramos Real napušta kao jedan od najvećih u klupskoj historiji, živa je klupska legenda, ali daleko od toga da je njegova karijera završena jer mu je cilj da i dalje nastavi igrati na vrhunskom nivou.

Oglasi

Iako ima 35 godina iskusni štoper je i dalje među najboljim na svijetu te sigurno nije rekao svoju posljednju riječ bez obzira što iza sebe ima sezonu obilježenu povredama.

Ugledni portal Goal.com je nakon potvrde odlaska analizirao Ramosovu situaciju te došao do zaključka kako su trenutno tri opcije najizglednije za Španca.

U pitanju su PSG i Manchester City, dok se najmanje izglednom opcijom čini odlazak u MLS. Siugrno je da Inter Miami, LA Galaxy i New York City mogu ispuniti njegove finansijske zahtjeve, ali je upitno da li se on želi uopšte otisnuti preko bare.

Inače, sluteći prema izjavama na oproštajnoj pressici i sam Ramos ne zna šta dalje obzirom da ga je cijela situacija zatekla te da je bio voljan da produži ugovor na još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moram reći da nije bilo finansijskih problema. Želio sam dvije godine ugovora i mir za mene i moju porodicu. Prihvatio sam ponudu za jednu godinu, ali su mi rekli da to više nije moguće, da je istekla i nisam saznao zašto", ispričao je legendarni štoper koji je zaplakao praktično čim je izašao za govornicu.

"Okolnosti su takve kakve jesu. Rekao sam da sam prihvatio ponudu na stolu, ali su mi rekli da je istekla. Ponosan sam na sve urađeno."

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Poserem se na obojicu
1 2
user1583752673
Nisu se cestito ni vidili a vi pisete kako su se oprostili
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi