Mirni protest u Zenici

"Ovaj pokret nikada neće niko utišati"

Edmir Škorić

Nekoliko hiljada navijača i simpatizera Čelika danas je u Zenici održalo najavljene mirne proteste.

Oni su se u velikom broju danas okupili na ulicama Zenice te su mirnom šetnjom od centra do stadiona Bilino polje iskazali svoje nezadovoljstvo.

"Ne damo Čelik" bila je poruka brojnih navijača i simpatizera, ali i članova Uprave NK Čelik. Spor koji imaju NK Čelik i gradska uprava te gradonačelnik, odnosno nepoštivanje ranije potpisanog Sporazuma i lošeg odnosa grada prema zeničkom simbolu, izazvao je velike reakcije kod brojnih građana Zenice.

Večerašnji protesti protekli koji su počeli u 19 sati protekli su, kako se i najavilo, mirno i bez ijednog incidenta. 

Prisutnima su se obratili predstavnik UG Robijaši 1988 Zenica Kenan Zimeri.

"Hvala što ste došli u ovom broju, Zenica je živa i Čelik će zato živjeti. Grad se ne pridržava odredbi iz sporazuma, ovaj skup nije politički. Mi smo samo Čelikovi i crno crveni i ničiji više. Ovaj pokret nikada neće niko utišati. Očekujemo da gradonačelnik ispoštuje sporazum i da prestane omaložavat Čelik", izjavio je Zimeri.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Član Uprave NK Čelik Robert Jonjić se također obratio prisutnima.

"Razlozi što smo se okupili ovdje je odnos gradske uprave i gradonačelnika prema našem simbolu. Ovo traje već dugo i sada krše sporazum i ne znam zašto to rade. Poslovni prostori i njihov najam pripada Čeliku i nećemo dozvoliti da se ovako ophode prema Čeliku. Stojali smo ovdje prije pet godina, nema ovdje politike, mi smo Čelikovci i mi smo protiv svake graske vlasti koja ne postuje naš klub. Ovo nije stvar samo Čelika nego dostojanstva cijele Zenice", jasan je bio Jonjić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.