Večeras masovni protesti navijača Čelika zbog odnosa Fuada Kasumovića prema simbolu Zenice
Zeničani su proteste pravili i 2016. godine, kada su se izborili za novi sistem i novi statut kluba, ovaj put žele da poruče ljudima koji upravljaju Gradom da ispoštuju potpisani Sporazum

Gradska uprava i Gradonačelnik ne poštuju potpisani Sporazum s klubom

Večeras masovni protesti navijača Čelika zbog odnosa Fuada Kasumovića prema simbolu Zenice

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u srijedu je proslavio svoj 76 rođendan. Smotrom omladinskih selekcija, te velikom bakljadom i vatrometom proslavljen je još jedan rođendan ponosa svih Zeničana.

Za danas od 19 sati zakazani su mirni protesti navijača Čelika, koji su nezadovoljni odnosnom Gradske uprave i Gradonačelnika koji ne poštuju Sporazum koji je potpisan u Gradskoj upravi tri dana pred lokalne izbore u novembru prošle godine. N

U Sporazumu jasno stoji da prihod od najamnina poslovnih prostora na stadionu Bilino polje, Grad Zenica prebacuje NK Čelik, a ta cifra je oko 18.000 KM mjesečno. Ipak već šest mjeseci Gradska uprava i Gradonačelnik oglušili su se na zahtjeve navijača, ali i rukovodstva NK Čelik da se ispoštuje potpisano.

Zbog svog zapostavljanja najvećeg sportskog simbola Zenice, večeras se očekuju masovni protesti, slični onima 2016. godine kada je na ulice Grada izašlo 6000 navijača kluba s Bilinog polja. Protestna šetnja počet će ispred robne kuće "Bosanka", odakle će krenuti prema stadionu Bilino polje, mjestu koji je dom NK Čelik i kojeg su građani Zenice sagradili da bi na njemu igrao ovaj klub. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nikome nije jasno zašto se opstruira oporavak Čelika, koji je prošle sezone uvjerljivo osvojio Kantonalnu ligu ZDK i naredne sezone će igrati u Drugoj ligi FBiH. Nova Uprava radi veliki posao, ali bez sredstava od najamnina prostora koja trebaju ići klubu usporava se dodatno oporavak kluba, te deblokada računa i povratak u Premijer ligu.

Ono što se nadamo svi da će večerašnji protesti proći kao i rođendan NK Čelik bez ijednog incidenta, te da će se poslati jasna poruka kako sa simbolom Zenice nema nikakvih političkih igara i prepucavanja, nego da se ispoštuje Sporazum i podrži klub u punom kapacitetu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Baco
Procice i ovo doFu,biti ces jedna velika mrlja u gradu vjeruj...
11 0
CeZenicaLik
Fudo je ovim ponasanjem prema Celiku puno izgubio kod vecine zenicana.Njegove odluke sam poslije vlade SDA cijenio ali ovo sa Celikom ne oprastam.Nemas Fudo pojma sta si izgubio kod zenicana...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi