S Ronaldom u napadu

Allegri već ima tim za novu sezonu: Formacija 4-2-3-1 i jedno novo ime u veznom redu

Edmir Škorić

Juventus će u novoj sezoni voditi Massimiliano Allegri. Dobro poznato i provjereno ime na klupi Stare dame kako bi se vratila dominacija u Italiji, ali i možda najzad osvojila Liga prvaka.

Iza Juventusa je sezona prepuna očaja, baš za zaborava, pa se svi s nestrpljenjem okreću sezoni 2021/22. S Allegrijem na klupi, umjesto Andree Pirle, navijači su uvjereni u povratak na vrh.

Tuttosport je danas objavio sastav koji bi trebao da koristi Allegri u novoj sezoni. Zanimljivo, samo jedno novo ime u istom, a navodi se da je Cristiano Ronaldo odlučio da ostane i on će kao kapiten predvoditi ekipu.

Allegri će igrati u 4-2-3-1 formaciji s isturenim Ronaldom, dok će u veznom redu novo ime biti Manuel Locatelli, koji se proslavio igrama u dresu reprezentacije Italije i čiji transfer iz Sassuola će Juventus završiti u narednom periodu.

Na golu ostaje Poljak Szczesny, u odbrani stoperi De Ligt i Chiellini, a na bekovskim pozicijama Danilo i Sandro. Uz Locatellija u vezi Rabiot, a ispred Cuadrado, Dybala i Chiesa uz spomenutog i isturenog Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je navodno postava kojom će Allegri tražiti povratak Juventusa na prvo mjesto i eventualno osvajanje Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.