Juventus šalje Sassuolu ponudu za Locatellija, biće prihvaćena?
FOTO - EPA

Uskoro ozvaničenje transfera

Juventus šalje Sassuolu ponudu za Locatellija, biće prihvaćena?

A. Beganović

Iza Juventusa je jedna poprilično, za njihove standarde, loša sezona, pa čelni ljudi kluba užurbano rade na sklapanju igračkog kadra za sezonu ispred nas.

Na mjesto šefa struke stigao je Masimiliano Allegri koji je ranije sjajno radio u Juventusu, a vjerovatno će i u timu biti mnogo promjena.

Nekoliko igrača je na vrhu loiste želja Stare dame, a jedan od njih je i veznjak Sasssuola i italijanske reprezentacije Manuel Locatelli.

U Juventusu rade na njegovom dovođenju, ali zasad je prepreka bila u visini obeštećenja koje očekuje Sassuolo. Ipak, kako pišu italijanski mediji dogovor između dva kluba je na pomolu.

Sassuolo je zahtjevao 40 miliona eura i nije popuštao, no Juventus je našao način kako da udovolji čelnike Locatellijevog kluba.

Naime, iz Torina će uskoro na adresu Sassuola stići službena ponuda vrijedna 30 miliona eura plus 19-godišnji odbrambeni fudbaler Radu Dragušin. Navodno će Sassuolo istu prihvatiti tako da se ozvaničenje transfera može očekivati u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati da je Locatelli navodno ranije dogovorio svoje uslove sa Juventusom te da će potpisati petogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati tri miliona eura.

Inače, Locatelli je dijete Milana u kojem međutim nije dobio pravu šansu za igru, pa se odlučio za odlazak u Sassuolo, gdje igra zaista fenomenalno. U protekle tri sezone odigrao je 99 utakmica i postigao je sedam golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti