Sve dogovoreno

Juventus prodao igrača u Španiju za četiri miliona

Admin Čaušević

Juventus se riješava igrača koji su višak u svlačionici Stare dame. 

Dres naredne sezone neće nositi Daniele Rugani nakon što je dogovoren njegov transfer u Španiju, izvještavaju mediji s Pirineja.

Rugani će karijeru nastaviit u Betisu, a visina transfera koja se spominje je četiri miliona eura. Iznos je to koji će zadovoljiti oba kluba.

Ovaj 26-godišnjak je prošle sezone boravio na posudbama u Cagliariju i Rennesu gdje se nije baš najbolje snašao.

Rugani je član Juventusa desetak godina. Prvo je igrao na posudbi i Empoliju, a član prvog tima Bianconera je bio pet godina uz pet osvojenih Scudetta.

Inače, iza Juventusa je sezona prepuna očaja, baš za zaborava, pa se svi s nestrpljenjem okreću sezoni 2021/22. S Maxom Allegrijem na klupi, umjesto Andree Pirle, navijači su uvjereni u povratak na vrh.

Tuttosport je prije nekoliko dana objavio sastav koji bi trebao da koristi Allegri u novoj sezoni. Zanimljivo, samo jedno novo ime u istom, a navodi se da je Cristiano Ronaldo odlučio da ostane i on će kao kapiten predvoditi ekipu.

Allegri će igrati u 4-2-3-1 formaciji s isturenim Ronaldom, dok će u veznom redu novo ime biti Manuel Locatelli, koji se proslavio igrama u dresu reprezentacije Italije i čiji transfer iz Sassuola će Juventus završiti u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na golu ostaje Poljak Szczesny, u odbrani stoperi De Ligt i Chiellini, a na bekovskim pozicijama Danilo i Sandro. Uz Locatellija u vezi Rabiot, a ispred Cuadrado, Dybala i Chiesa uz spomenutog i isturenog Ronalda.

To je navodno postava kojom će Allegri tražiti povratak Juventusa na prvo mjesto i eventualno osvajanje Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti