Allegri već ima tim za novu sezonu: Formacija 4-2-3-1 i jedno novo ime u veznom redu

S Ronaldom u napadu

Allegri već ima tim za novu sezonu: Formacija 4-2-3-1 i jedno novo ime u veznom redu

E. Škorić

Juventus će u novoj sezoni voditi Massimiliano Allegri. Dobro poznato i provjereno ime na klupi Stare dame kako bi se vratila dominacija u Italiji, ali i možda najzad osvojila Liga prvaka.

Iza Juventusa je sezona prepuna očaja, baš za zaborava, pa se svi s nestrpljenjem okreću sezoni 2021/22. S Allegrijem na klupi, umjesto Andree Pirle, navijači su uvjereni u povratak na vrh.

Tuttosport je danas objavio sastav koji bi trebao da koristi Allegri u novoj sezoni. Zanimljivo, samo jedno novo ime u istom, a navodi se da je Cristiano Ronaldo odlučio da ostane i on će kao kapiten predvoditi ekipu.

Allegri će igrati u 4-2-3-1 formaciji s isturenim Ronaldom, dok će u veznom redu novo ime biti Manuel Locatelli, koji se proslavio igrama u dresu reprezentacije Italije i čiji transfer iz Sassuola će Juventus završiti u narednom periodu.

Na golu ostaje Poljak Szczesny, u odbrani stoperi De Ligt i Chiellini, a na bekovskim pozicijama Danilo i Sandro. Uz Locatellija u vezi Rabiot, a ispred Cuadrado, Dybala i Chiesa uz spomenutog i isturenog Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je navodno postava kojom će Allegri tražiti povratak Juventusa na prvo mjesto i eventualno osvajanje Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa gdje je tu Pjanic, zar se Pjanic ne vraca u Juventus.
3 1
Juventini
Dok je god rabiot tu nema napretka. Naprotiv.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi