Euro ga lansirao u zvijezde, sada će promijeniti klub za 40 miliona eura

Juve pregovara sa Sassuolom

Euro ga lansirao u zvijezde, sada će promijeniti klub za 40 miliona eura

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac Manuel Locatelli postao je jako važna karika u igri Azzurra, a u grupnoj fazi je postigao i dva gola.

Nakon što je Marco Verratti zbog povrede propustio prva dva meča protiv Turske i Švicarske, selektor Roberto Mancini je umjesto veznjaka PSG-a ubacio veznjaka Sassuola. Nekadašnji igrač Milana je protiv Turske oduševio igrom i proigravanjima, a protiv Švicarske je postigao dva sjajna gola.

Odmorio se u meču s Walesom, dok je Verratti zauzeo njegovo mjesto i sada je Mancini na mukama pred duel osmine finala protiv Austrije.

U svakom slučaju, Locatelli će u budućnosti biti nositelj italijanske reprezentacije, a sada mu se, nakon što se Euro završi, sprema i veliki korak u karijeri.

Stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio tvrdida je Juventus uveliko u pregovorima sa Sassuolom. Klubovi imaju sjajne odnose, a san nogometaša je da igra za Juventus za koji od djetinjstva navija.

Juve je spreman da ponudi 32 miliona eura uz nadarenog defanzivca Radua Dragusina, no Sassuolo očekuje isključivo 40 miliona eura i vjeruje se da će brzo dogovor biti postignut.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Locatelli ima 23 godine. Prošle je sezone u Seriji A dao četiri gola uz tri asistencije, a u Italiji smatraju da je igrač s velikim potencijalom da postane svjetska klasa.

On je dijete Milana u kojem međutim nije dobio pravu šansu za igru, pa se odlučio za odlazak u Sassuolo, gdje igra zaista fenomenalno.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije