Ne trpi kritike

Ante Rebić žestoko prozvao selektora Dalića, ali i Roberta Prosinečkog, pa obrisao profil

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić na Instagramu je objavio videozapis s utakmice Španije i Hrvatske, te se u opisu obračunao s kritikama.

Rebić je prozvao selektora Zlatka Dalića, ali i "TV stručLjake" Roberta Prosinečkog i Gorana Vlaovića.

Njega su kritikovali što zbog igre, što zbog poteza kada je mijenjao kopačku u momentima kada je Španija postigla gol za 1:1.

"Žao mi je što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju", napisao je Rebić, očigledno aludiravši na Dalića.

Nakon 20-ak minuta odlučio je da ukloni sve Storyje sa Instagrama, pa je objavio nova dva- u kojima se navijačima zahvaljuje na podršci u Kopenhagenu s porukom "Iznad svih - Hrvatska".

Nakon toga je ugasio Instagram profil. Portal Index.hr objavio je screenshotove onoga što je Rebić prethodno objavio.

Ofanzivac Milana su kritikovali za slabe igre, naročito u meču protiv Španije, a čovjek koji je ušao umjesto njega, Mislav Oršić, uspio je da vrati Hrvatsku u život golom i asistencijom. Nije to bilo dovoljno. Varteni su došli do 3:3, ali je Španija s dva  gola u produžetku izborila četvrtfinale i igrat će protiv Švicarske.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.