Dalić govorio da li će Modrić i dalje igrati za Hrvatsku: "Ja i Luka ćemo odlučiti što i kako dalje"

Održao press konferenciju

Dalić govorio da li će Modrić i dalje igrati za Hrvatsku: "Ja i Luka ćemo odlučiti što i kako dalje"

E. Čaušević

Zlatko Dalić održao je danas press konferenciju nakon što je Hrvatska ispala s Evropskog prvenstva.

Hrvatska je jučer igrala meč osmine finala protiv Španije, te je poražena nakon produžetaka sa 5:3. Ekipa se vratila u Rovinj gdje im je bila baza, a Dalić se jutros oglasio javnosti.

Dalić je održao press konferenciju putem video linka, a novinari su imali mogućnost da ga pitaju šta žele.

Naravno, najviše riječi bilo je o tome šta je pošlo po zlu pa je Hrvatska ispala već u osmini finala ovog takmičenja, te da li će Dalić ostati na klupi ove reprezentacije i u narednom periodu.

"Izgubili smo utakmicu u produžecima. Vratili smo se nakon 3:1, ušli u produžetke, stvorili smo šanse koje nismo zabili. Izgubili smo tada energiju. Čestitam Špancima na prolazu, a mojim igračima na borbi. Nema straha za budućnost Hrvatske", rekao je Dalić na početku i nastavio.

"Napravili smo sve izmjene do produžetka, krenuli smo sjajno u nastavak, stvorili smo dvije šanse. Čekali smo prekid da ubacimo Vrsaljka, trebali smo prije reagirati, ali imali smo dvije šanse i zakasnili smo. Oršić je ušao, nismo zakasnili s njim. Ušao je na vrijeme, donio nam je energiju te je stvarao šanse".

Oglasi

Osvrnuo se na to da li je bilo nekih drugih grešaka s njegove strane.

"Napravili smo šta smo mogli. Smatram da smo pogodili sa zamjenom s Perišića, stojim iza toga. Radio sam greške i svjestan sam toga, ali iza ovoga stojim. Dilema je bila i pozicija desnog beka, tu smo se odlučili za Juranovića, to je također u redu. Naš cilj je bio prolazak grupe. Nismo se provukli, prošli smo to. Ipak to nije bio naš zadnji cilj. Ovo je naša realnost trenutno, kada pogledamo šta smo sve prošli zadnjih mjesec dana. Siguran sam da ova reprezentacija vrijedi više od osmine finala. Tužan sam i ponosan. Tužan sam zbog igrača koji su dali zadnji atom snage, zbog navijača koji su došli, potrošili su svoj novac i sjajno nas bodrili. Ponosan sam na borbenost u drugom dijelu i sinergiju koju smo imali s navijačima", kaže Dalić.

Na posebnom udaru našli su se Rebić i Gvardiol nakon meča. Rebić je mijenjao kopačke kada je Španija izjednačila na 1:1, a Gvardiol je kod gola za 3:1 bio daleko od svoje pozicije jer je išao da se napije vode.

"Gvardiol je pio vodu, ne znam ni kako je došla voda do njega tamo. To je cijena odrastanja. Rekao sam mu da ću snositi cijenu za sve njegove greške, on je mlad i bit će važan igrač za Hrvatsku. Ono što je napravio Rebić može se napraviti protiv Kipra, ali ne može protiv Španije. Zbog tih grešaka smo, između ostalog ispali s Eura".

Oglasi

Da li će Dalić ostati selektor Vatrenih, ali i da li se Modrić oprašta od reprezentacije?

"Ja sam svoj cilj ostvario. Razgovarat ću s ljudima u Savezu i sa starijim igračima. Naš glavni cilj je sada plasman u Katar. Ja i Luka ćemo odlučiti što i kako dalje. Nisam razgovarao s Lovrenom, Vidom, Lukom, te stvari treba prespavati. Na ovom turniru nisu svi dali sve od sebe".

Modrić je itekako zamjerio Rebiću što je mijenjao kopačke kada su Španci izjednačili, ali Dalić kaže da sukoba nije bilo.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Nisam razgovarao s Rebićem, sukoba nije bilo. Luka mu je rekao da je pogriješio. Naravno da je bila ljutnja kada se primi gol, ali to je tako ispalo. Mijenjao je kopačku, mislio sam da će ući unutra. I baš se dogodi da tada ga primiš kada netko mijenja kopačku. Eto tada se dogodi, nevjerojatno".

Dalić ima ugovor s Hrvatskom do kraja 2022. godine i bit će zanimljivo da li će ostati na poziciji selektora ove reprezentacije.

Top Komentari

Realist
Zlatko zasluzio si ako zelis da ostanes u reprezentaciji ali smatram da moras jos vise koristit mlade igrace a pogotovo Ćaletu Cara Juranovica Majera i Ivanuseca a pogotovo je bitno uigrati Duju i Gvardiola na stoperima
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi