Može li Messi konačno do trofeja s Gaučosima?

Fotografije iz Rosarija pred finale Copa Americe obilaze svijet

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine večeras igra finale Copa Americe protiv Brazila.

Argentinci su ponovo uspjeli da dođu do finala Copa Americe i nadaju se da će ovaj put konačno da osvoje titulu.

Gaučosi su prethodnih deset godina igrali tri puta u finalu ovog takmičenja, ali su u svim mečevima doživjeli poraz.

U centru pažnje pred večerašnji meč našao se Lionel Messi kojem je ovo jedna od posljednjih prilika da osvoji titulu s reprezentacijom Argentine što mu jedino nedostaje u njegovoj bogatoj karijeri.

Mnogi kažu da Messi s Argentinom mora da dođe do titule ukoliko želi biti najbolji igrač svih vremena, a večeras će imati šansu da to uradi protiv Brazila.

Jasno je da je na Messiju ogroman pritisak jer je već izgubio tri finala Copa Americe i jedno finale Svjetskog prvenstva.

Kakvu podršku ima u Argentini najbolje pokazuju fotografije iz njegovog rodnog Rosarija gdje je najviša zgrada u ovom gradu u slikama svog heroja.

Fotografije iz Rosarija su obišle svijet i argentinska javnost nada se da će to konačno donijeti sreću Messiju i saigračima i da će uspjeti da se s titulom Copa Amerike vrate kući.

Podsjećamo, utakmica između Brazila i Argentine igra se u dva sata iza ponoći na legendarnoj Marakani u Rio de Janeiru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.